Direct Lending: noves vies de finançament alternatiu  i complementari a la banca 

GLOBALLEIDA i La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida han organitzat aquest matí una jornada  informativa sobre les noves vies de finançament alternatiu  i complementari a la banca, adreçat a les petites i mitjanes empreses (PIMES) i autònoms.

En el decurs de la sessió,  s’han presentat les diferents vies de finançament alternatiu  i complementari a la banca de la mà de Francesc Padilla, Soci Director d’Esvalor Recursos Financers, qui també ha explicat en que consisteix el Direct Lending (crèdit directe).

Es tracta de fons per a finançar directament a pimes amb més flexibilitat en terminis i garanties que una entitat financera, i que normalment solen estar recolzats  per inversors institucionals i que com  no estan subjectes a supervisió gaudeixen d’una agilitat que les entitats financeres tradicionals  no tenen.

Dur a terme una operació de Direct Lending té un cost per al beneficiari del préstec, i com tota operació financera, el préstec es troba referenciat a un tipus d’interès, (generalment Euríbor) més un marge, al que cal sumar una sèrie de diferencials relacionats amb magnituds econòmiques i financeres.

Les diferents vies que ofereix el  Direct Lending suposen una alternativa cada cop més visible en el mercat com a complement a altres fórmules de finançament més tradicionals, amb les que s’està dinamitzant  i  permeten  a les empreses comptar amb una altra via d’adquisició de fons.

Oriol Oró, conseller delegat de GLOBALLEIDA i Josep Ramon Paris, secretari general de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida,  han  presentat la jornada a la que han assistit una trentena d’empresaris lleidatans i han coincidit en que és fonamental  el finançament alternatiu  i complementari a la banca per facilitar  a la petita i mitjana empresa  l’accés al crèdit i que aquesta col·laboració ajudarà  a que el món empresarial i la ciutadania  recuperin la confiança.

Lleida, 23 de setembre de 2014