Organitzada per GLOBALLEIDA, en la que han participat Carme Ruscalleda i Pau Garcia Milà, experts en diferents sectors que han exposat la seva experiència.

“Emprèn amb Talent”, és el tema que s’ha desenvolupat en la nova jornada, per a l’Emprenedoria i el Creixement empresarial, organitzada per GLOBALLEIDA, adreçada estudiants de la UdL i de cicles de grau mig i superior, que s’ha celebrat avui dilluns 14 de desembre a la UdL.

La jornada ha estat dividida en dos conferències una ponència i una Taula Rodona, en  les que han participat experts del món empresarial, docents i emprenedors, que han reflexionat sobre el talent, el territori i la persona com  elements de l’emprenedoria.

En la primera ponència: De la idea a la acció a càrrec de  Pau Garcia Milà, ha explicat, un viatge pel món de les idees, amb l’objectiu de demostrar que qualsevol persona pot tenir grans idees, i que l’únic que s’ha de canviar perquè moltes més idees triomfin en una empresa o un país és l’entorn on es reben.

Garcia Milà, empresari i comunicador, va fundar la seva primera empresa, eyeOS, als 17 anys, que va ser posteriorment adquirida per Telefónica.

Tot seguit, s’ha presentat  el debat sobre  L’Observatori de l’emprenedoria: El territori i la persona,  a càrrec de Joan Ganau i Ramon Saladrigues, director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària, que han definit el territori i la persona imprescindibles  com una eina de l’observatori en l’anàlisi i prospectiva territorial, econòmica i social de les terres de Lleida per a poder extreure   un informe de l’activitat emprenedora i de creació d’empreses a les terres de Lleida.

La segona ponència, De Catalunya al món: Una experiència empresarial d’èxit, ha estat a càrrec de Carme Ruscalleda, que ha fet un recorregut per la seva trajectòria professional des de Catalunya fins al Japó, amb la innovació com a constant però sempre a prop de la tradició culinària catalana.

Carme Ruscalleda i Serra, cuinera catalana propietària, amb el seu marit, del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio (Japó) que sumen 5 estrelles de la Guia Michelin.

Per acabar, Elias Daura, de l’empresa Dietary Molecular Diagnostics, SL. Una spin-off de la UdL que ofereix solucions terapèutiques a professionals de la salut, especialment de la nutrició, i diagnòstics als consumidors sobre els factors genètics, metabòlics i dietètics que predisposen el seu estat nutricional i de salut. Joan Folguera de l’empresa Invelon Technologies. Una plataforma que uneix a emprenedors de diversos camps amb la voluntat de crear sinèrgies que permetin desenvolupar els seus projecte de I+D+i, principalment, en impressió 3D i desenvolupament d’apps per a mòbils.

Joan Sanmartín, soci i administrador de l’empresa Infoporc, SL, empresa del grup OPP, especialitzada en producció porcina, sanitat, salut i benestar animal i

Jaume Buj, gerent de Neodiagnostica SL. Laboratori de genètica i toxicologia forense, ha participat a la Taula rodona, Emprendre amb Talent: Experiències Universitat-Empresa, moderada per Josep Lluis Cadenes, en la que han explicat els diferents camins que es poden agafar per arribar a l’empresa.

La Jornada Endavat, ha esta presentada pel conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir i la regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament de  Lleida, Montse Parra, que ha donat la benvinguda als més de 350 assistents.

Lleida, 14 de desembre de 2014

http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20151214_100454.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20151214_100632.jpg