La seu de la Delegació Territorial de la Generalitat a Lleida ha acollit aquest matí l’acte de presentació del Mercat Sectorial del Comerç per a la compra-venda de petits negocis en aquest sector.

GLOBALLEIDA com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província, fet que ha suposat sumar 12 nous punts oficials a aquest programa, que té com a objectiu evitar el tancament de les empreses.

A la província de Lleida, el sector amb més reempreses d’èxit és el comerç amb el 37,2% del total d’empreses venudes.

La seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida ha acollit aquest matí la presentació del Reempresa – Mercat Sectorial del Comerç, que posa en contacte empresaris del sector del comerç que volen vendre el seu negoci amb persones emprenedores disposades a comprar-lo.

La presentació d’avui ha comptat amb la participació de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida i d’Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

A l’acte també hi ha participat Carolina Juverias, reemprenedora d’una botiga ubicada al barri de la Bordeta de Lleida especialitzada en la venda de productes de dietètica i nutrició, per explicar la seva experiència amb el programa Reempresa. 

Reempresa i la direcció general de Comerç van posar en marxa el primer Mercat Sectorial l’any 2015 fruit del conveni que la patronal Cecot va signar amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per donar impuls a la implantació sectorial del propi Centre i per tal d’estructurar el mercat de la compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya. Amb aquest conveni es pretén unificar la política en matèria de transmissió d’empreses, d’acord amb les directrius de l’Entrepreneurship 2020.

La implantació sectorial del Centre Reempresa de Catalunya ofereix una oportunitat a tots aquells titulars d’una activitat empresarial que no poden donar-li continuïtat, les persones cedents, amb totes aquells persones reemprenedores que gaudiran dels avantatges de prendre el relleu d’una activitat empresarial existent i consolidada, en comptes de crear una nova empresa.

Reempresa és un projecte que s’està implementant a la província de Lleida fruit del conveni de col·laboració signat el passat mes de març entre GLOBALLEIDA i la patronal Cecot. Així GLOBALLEIDA, com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

Aquest programa, també s’ha presentat amb molt bona acollida a Lleida, l’Urgell, les Garrigues, el Solsonès i el Pallars Jussà i està previst fer-ho a la resta de Consells Comarcals-

Reempresa ja compta amb més de 215 empreses inscrites i més de 270 persones reemprenedores interessades a la província de Lleida.

Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit més de 1.300 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 63.000.000 € i el que és molt important, s’han mantingut prop de 3.700 llocs de treball.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/foto_2_0.jpg