GLOBALLEIDA, ha col·laborat amb la Cambra de Comerç de Lleida i la Cambra de Comerç de Tàrrega en l’organització de l’International Fine Food & Wine Business Meeting (US &Canada- Catalunya), per tal d’afavorir contactes empresarials entre Estats Units i Canadà amb empreses agroalimentàries catalanes de reconegut prestigi

L’esdeveniment ha comptat amb les intervencions, entre d’altres, de l’economista en cap i sostdirector general de “la Caixa, Sr. Jordi Gual, i del reconegut xef amb una Estrella Michelin, Sr. Nandu Jubany

La Cambra de Comerç de Lleida, GLOBALLEIDA i la Cambra de Comerç de Tàrrega, volen contribuir col·laborant  conjuntament a mantenir i augmentar la presència dels productes catalans en els mercats internacionals, potenciant les exportacions de productes alimentaris, amb l’organització d’aquesta Trobada Internacional del sector Alimentari, en la que els mercats objectiu són els Estats Units i el Canadà.

Amb aquesta jornada es pretén apropar a Amèrica del Nord la producció agroalimentària catalana d’alt nivell organitzant avui i demà una missió inversa de compradors de productes gourmet i vins d’Estats Units i Canadà amb l’objectiu de posar-los en contacte amb empreses del sector agroalimentari català per tal d’estrènyer lligams de negoci en aquests països.

El president de Cambra de Comerç, Sr. Joan Simó, ha explicat que “amb aquesta acció amb compradors d’EEUU i Canadà es tanca el cercle amb el continent americà, atès que l’any passat la Cambra ja va organitzar una missió inversa de compradors de productes gourmet i vins amb països e l’Amèrica del Sud”.

Així mateix, Simó ha afegit que ja s’està treballant per endegar l’any 2014 una missió de idèntiques característiques amb els mercats del Sud-est Asiàtic. Simó ha avançat, igualment, que Cambra té en el seu punt de mira apropar els productes de qualitat catalans als mercats emergents d’Àfrica i de l’Orient Mitjà (Emirats Àrabs Units i Aràbia Saudí).

La International Fine Food & Wine Business Meeting, compta amb la col·laboració de Cambra de Comerç de Tàrrega i GlobaLleida i amb el suport de la Paeria, Diputació de Lleida, Prodeca, “la Caixa” i Acc10-  ha registrat la presència de 13 importadors de prestigi (8 nord-americans i 5 canadencs) i amb la participació d’una trentena d’empreses de Catalunya (entre elles, Grup Pons, Costers del Sió, Celler la Gravera, Tomàs Cusiné o Grup Balfegó, entre d’altres).

La jornada compta amb la presència de 13 importadors de prestigi (8 nord-americans i 5 canadencs) i amb la participació de 23 empreses de Catalunya (entre elles, Grup Pons, Costers del Sió, Celler la Gravera, Tomàs Cusiné o Grup Balfegó, entre d’altres).

El programa preveu diferents taules rodones, així com també unes trobades empresarials amb importadors de productes agroalimentaris de l’Amèrica del Nord (reunions B2B).

La trobada finalitzarà demà a la tarda amb visites que els importadors faran als centres productius i cellers de les empreses participants.

El sector gourmet, a l’alça

S’estima que elsector gourmet va arribar als 85 milions de dòlars de vendes el 2012 (enfront dels 60 de l’any 2009), dels quals 70 milions corresponen al canal minorista i la resta al canal Horeca (hotels, restauració i cafeteries). El sector de l’alimentació i, en particular, el segment gourmet és, a més, canviant i molt competitiu. Així, l’any 2011 es van introduir al mercat 2.318 nous productes gourmet.

En el cas d’Estats Units, la població de la costa est i del nord-est està conscienciada per l’alimentació i està més disposada a provar receptes i productes nous. Canadà, per la seva banda, és un mercat que importa una gran quantitat de productes alimentaris, i no hi ha cap tipus de rebuig cap a la producció estrangera i es valoren de forma positiva els productes de gran qualitat o “producció gourmet” atesa l’absència d’una tradició culinària pròpia i la limitació de la producció pròpia. També aposten pels productes orgànics pels seus beneficis saludables.