Un 67% de les empreses participants estan repartides pel territori i el 33% estan ubicades a la ciutat de Lleida. Les activitats creatives, agroalimentàries, industrials i els serveis són els sectors als que pertanyen les empreses seleccionades.

Josep Esteve, fundador i president de RODI MOTOR SERVICES, que ha apadrinat a la segona promoció del programa ha explicat la seva experiència empresarial d’èxit.

Les instal·lacions del CEEILLEIDA, han acollit, als participants de la primera i la segona edició del programa T’ACOMPANYEM, impulsat per GLOBALLEIDA, amb l’objectiu que el col·lectiu d’autònoms millori el control de la seva gestió, el seu model de negoci i enforteixi la seva capacitat de gestió econòmica, comercial i organitzacional.

Avui mateix ha començat la segona edició del programa en el que participaran 18 empreses de les que el  33% tenen la seu social a Lleida i el  67% a la resta de la demarcació. En aquesta ocasió podem destacar que el 67% dels participants són dones empresàries, davant del 33% que són homes. Pel que fa a la forma jurídica, un 61% són persones físiques autònomes, un 17% són societat civils privades (SCP) i un 22% són societats limitades (SL).

L’estudi, catalogació i protecció de les restes de la Guerra Civil; el turisme actiu i activitats de muntanya; l’alimentació natural i personalitzada per a cavalls de competició; la fusteria i ebenisteria; el servei de pa a domicili; el control de plagues; la venda d’electrodomèstics on i off line; la venda de productes biocides, la pintura artística i activitats creatives o la publicitat, comunicació i disseny gràfic, són alguns dels projectes de les empreses seleccionades.

La característica comú de les empreses participants és que són microempreses, majoritàriament formades per un o dos socis i sense personal assalariat i totes elles volen millorar algun aspecte de la seva activitat, com obrir nous mercats, fidelitzar la clientela, estar presents a les xarxes social o millorar la gestió econòmica i financera.

Com a resultat de la primera edició 2015, els participants  que van acabar el programa el passat mes de febrer,  han manifestat que el programa els ha permès veure les coses des d’un altre perspectiva, focalitzar la seva idea de negoci, canviar o redefinir la seva estratègia empresarial, i tenir una visió més realista de les necessitats del mercat. 

Per tal de millorar el programa, després de l’experiència anterior, en aquesta edició 2016 s’han reduït  els conceptes teòrics i s’han ampliat les sessions de treballar en equip, per consolidar els conceptes i sumar sinergies.

També com a novetat, el programa té una versió executiva, el T’ACOMPANYEM Plus, que només contempla accions de mentoratge individual.

L’acte ha comptat amb la participació del fundador i president de RODI MOTOR SERVICES, Josep Esteve, apadrinat a la segona promoció del programa, en el que ha explicat la seva experiència empresarial d’èxit.

 

Emprenedor i empresari, Josep Esteve va iniciar la seva activitat empresarial als 17 anys, i encara que admet que els inicis van ser difícils, es mostra orgullós i segur de la decisió que va prendre en aquell moment.

RODI Motor Services, disposa d’una extensa xarxa, estesa per tot Catalunya i Aragó. També ha creat, juntament amb el líder mundial Michelin, la nova empresa de distribució de neumàtics NEX.

A l’any 2015 l’empresa va celebrar el seu 25 aniversari, tancant el darrer exercici amb una facturació propera als 200M d’Euros, i amb un equip de més de 1.000 professionals i més de 150 tallers, dedicats al servei de la postvenda de l’automòbil.

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el Regidor de Promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris  i el  diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, acompanyats del fundador i president de RODI MOTOR SERVICES, Josep Esteve han donat la benvinguda als assistents i lliurat els diplomes als participants de la primera edició.

 

Lleida, 25 de maig de 2016

http://www.globalleida.org/sites/default/files/img_8174.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/dsc_8968.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/manana_26.05.16.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/segre_26.05.16.jpg

http://www.totlleida.cat/segona-edicio-programa-tacompanyem-afavorira-desenvolupament-18-noves-empreses-lleida/, http://www.holalleida.com/la-segona-edicio-del-programa-tacompanyem-afavorira-el-desenvolupament-de-18-noves-empreses-a-lleida/, https://twitter.com/SERLleida/status/735498955644100608