Amb l’objectiu de donar a conèixer el programa a col·lectius, associacions de comerciants, industrials i hotelers, cooperatives, gestories i entitats financeres

La posada en marxa del programa Reempresa, en col·laboració amb el Consorci GLOBALLEIDA i a través dels punts d’Atenció dels Consells Comarcals del territori permet  la continuïtat  de l’empresa , garanteix la regeneració dels llocs de treball i assegura la difusió de compravenda dels negocis ubicats a qualsevol punt del territori

En el 1er. semestre de 2018  hem sumat 19 casos d’èxit en el conjunt del territori i, s’han inscrit a la plataforma Reempresa 51 cedents i 57 reemprenedors interessats en comprar o vendre un negoci

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) ha acollit aquest dimarts, la presentació del programa Reempresa, plataforma que facilita la compra-venda de petites i mitjanes empreses. L’objectiu de l’acte ha estat donar a conèixer el programa a un públic ampli, des dels col·lectius i associacions de comerciants, industrials i hotelers, fins a cooperatives, gestories i entitats financeres, incloent-hi també, entre d’altres, els centres d’ensenyament que imparteixen cicles formatius, alhora que també s’han donat a conèixer els serveis vinculats a Reempresa que s’ofereixen des del CETAP.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, és punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració signat al 2017 i renovat al març de 2018 entre el consorci GLOBALLEIDA i la patronal Cecot.  Amb aquest acord  va adquirir el seu compromís per garantir la continuïtat de les empreses de l’Alt Urgell, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, oferint assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

Així doncs,  el Consell Comarcal  de l’Alt Urgell, com a membre del Centre de Reempresa de Catalunya, disposa d’un Punt d’atenció, des de el qual s’ofereix assessorament en tot el procés de compravenda per garantir la continuïtat de les empreses del seu territori.

La jornada  ha comptat à amb les intervencions del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla,  la consultora de Reempresa Lleida, Marta Aguilar i la responsable d’aquest programa a GLOBALLEIDA, Lídia Mor, encarregades de presentar el programa i donar a conèixer la nova subvenció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, de fins a 5.000€, per a l’adquisició d’empreses del sector del comerç, serveis, artesania i moda.

La quantia de despeses subvencionables suposen fins el 50% d’un màxim de fins a 5.000€, per despeses derivades de la compra, lloguer, traspàs o concessió més despeses d’obertura i/o despeses derivades de la reforma.

Sobre el programa

Reempresa facilita la connexió entre les persones que estan pensant vendre el seu negoci o que busquen relleu generacional per a la seva empresa amb els emprenedors que es proposen fer créixer la seva empresa comprant-ne un altra o també aquells nous emprenedors que volen endegar el seu propi negoci sense començar de zero.

Així doncs, GLOBALLEIDA, com a punt d’atenció oficial Reempresa, des de 2017 està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. En el 1er. semestre de 2018  hem sumat 19 casos d’èxit en el conjunt del territori i, s’han inscrit a la plataforma Reempresa 51 cedents i 57 reemprenedors interessats en comprar o vendre un negoci.