Es crearà aprofitant els 800 metres lineals de façana de locals buits de la capital del Pla d’Urgell, convertir-los en espais dedicats a l’emprenedoria.

L’objectiu de la signatura del conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Mollerussa i el consorci GLOBALLEIDA és desenvolupar un model de gestió innovadora i establir un nou concepte empresarial dispers en la trama urbana consolidada de la ciutat de Mollerussa, aportant mitjans tècnics, coneixement i experiència, assessorament i suport en la gestió dels emprenedors i empreses interessades en establir un negoci al municipi.

El viver d’Empreses dins de la Trama Urbana (VETU), de Mollerussa es crearà aprofitant els 800 metres lineals de façana de locals buits de la ciutat, convertir-los en espais dedicats a l’emprenedoria. Amb el conveni signat amb GLOBALLEIDA, s’aconseguirà un doble objectiu, ja que es dinamitzarà l’entramat comercial de la ciutat i s’aconseguirà un estalvi en la inversió que suposaria la construcció d’un edifici físic, complint per tant uns eixos econòmics i socials que són la clau del projecte.

El conveni preveu diferents activitats conjuntes com és l’establiment d’un catàleg d’idees de negoci i la tutela i seguiment de les empreses instal·lades al viver. Per la seva part GLOBALLEIDA donarà suport i acompanyament en les iniciatives emprenedores en l’establiment de pla de negoci, assessorament en la cerca de finançament i formació en qualsevol de les àrees empresarials.

Des de l’Ajuntament es treballarà en la Realització d’estudis d’oferta i demanda empresarial municipal; en tancar convenis amb  entitats financeres; en l’assessorament en tràmits municipals, així com, en l’edició d’una “Guia de locals disponibles” per a la instal·lació d’empreses; convenis amb entitats per a l’assessorament fiscal, laboral i comptable; confecció d’un directori local d’empreses, i la  promoció de l’associacionisme i la cooperació entre empreses.

Marc Solsona ha recordat que la idea de crear aquest viver és fruit d’un llarg procés de participació i anàlisi per part de diferents agents. En aquest sentit, Solsona ha destacat que “teníem la idea, i crèiem que era bona, i per això van contactar amb un referent com és GLOBALLEIDA, com a desenvolupador i aliat d’èxit, per definir com podíem articular aquesta idea”.

Segons l’alcalde, la diferència del viver de Mollerussa respecte a altres radica en la seva concepció, que funciona a la inversa: “No es tracta de fer un edifici amb els serveis comuns, sinó d’ocupar amb comerç i emprenedoria, espais que ara són buits”, de manera que Mollerussa esdevingui “captador d’oportunitats a través del seu millor aparador, que és la ciutat en si mateixa”.

També ha explicat que en aquest 2016 el viver estarà en un “procés embrionari”, en què es faran reunions i es formarà el personal de l’Ajuntament de les regidories de Règim Intern i Pla de Barris, que són els que han de desenvolupar-lo, a més de definir tots els paràmetres que, ja al 2017, seran els que regiran el seu funcionament, així com determinar els avantatges econòmics i fiscals que s’aplicaran.

Per la seva part, Oriol Oró ha agraït la confiança dipositada per Mollerussa en GLOBALLEIDA per posar en marxa un projecte que ha definit com a “innovador i diferent, perquè, tot i ser un viver, presenta unes particularitats singulars.

Oró ha explicat que “des de GLOBALLEIDA el que intentarem, més enllà de la metodologia i implementació inicial, es que a mesura que s’hi vagin adherint empreses, nosaltres realitzarem tasques d’assessorament als emprenedors, desenvolupament del Pla d’Empresa, assessorament en alternatives de finançament i, naturalment, d’acompanyament i seguiment d’aquestes empreses”.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró han signat  aquest conveni de col·laboració per a la creació d’un Viver d’Empreses en Trama Urbana (VETU), en el decurs de la 144a Fira de Sant Josep de Mollerussa.

 

Lleida, 18 de març de 2016

http://www.globalleida.org/sites/default/files/conveni_viver-3_1.jpg