L’empresa aranesa, Arantec Enginheria S.L, rep la certificació EIBT

Arantec Enginheria S.L, es converteix així en la segona empresa del territori de Lleida que rep aquesta certificació
 

Dimarts passat, l’empresa aranesa Arantec Enginheria S.L, va rebre de mans del conselhèr d’Empresa i Treball d’Aran, Eduardo Valdecantos, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica i president del Consell Directiu de la Fundació CEEILleida, Pau Perdices, la certificació d’Empresa de Base Tecnològica (EIBT).
La Marca EIBT és un programa específic que cada CEEI ofereix a les Empreses de Base Tecnològica del seu entorn i que té com a objectiu el que aquestes siguin distingides a nivell nacional com EIBTs. La marca d’Empresa Innovadora de Base Tecnològica es configura com a element diferenciador i de comunicació per a aquestes empreses, ja que és un reconeixement com EIBT a nivell nacional que compta amb el respatller del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.
Per aconseguir la marca, a més de justificar la base tecnològica de l’empresa, cal tenir un nivell d’innovació a nivell nacional contrastat i diferencial, per aquest motiu hi ha en cada comunitat, moltes més empreses de base tecnològica que les que realment ostenten          la        marca.
És fonamental i estratègica la funció de les EIBTs com a mecanismes de desenvolupament econòmic de les regions ja que permeten traduir en activitat empresarial la capacitat d’innovació i desenvolupament tecnològic dels actors que es dediquen a això: universitats, laboratoris, centres tecnològics i empreses.
Les EIBTs resulten importants per a l’economia perquè:

-Tradueixen en activitat empresarial la capacitat d’innovació i desenvolupament tecnològic d’universitats, laboratoris, centres tecnològics i empreses.
-Estan impulsats en la seva majoria per joves emprenedors amb alta qualificació que enriqueixen el col·lectiu empresarial de la regió.
-Mantenen importants llaços i col·laboracions amb Universitats i Centres Tecnològics.
-Generen ocupació de qualitat de personal qualificat.

– La I+D és clau en el seu model de negoci i a ella dediquen un important esforç de    recursos,      tant     humans        com   a         econòmics.
-Tenen un gran potencial de desenvolupament nacional i internacional.
-Contribueixen a la millora de la balança comercial, ja que són empreses productores de béns i serveis d’alt valor afegit i amb capacitat d’exportació i/o de   substitució   d’importacions.
-Suposen una diversificació i complementarietat per al teixit econòmic local.
-Permeten a una regió desenvolupar-se mitjançant la generació de riquesa pròpia i exportable en sectors de futur, garantint un desenvolupament sostenible en el temps.

 

Lleida, 27 de març de 2015