GLOBALLEIDA, està convidada a participar en la segona edició de Business With Social Value, que es celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya, el proper 12 de desembre, un innovador punt de trobada que ajudarà a les empreses d’economia social a establir noves  relacions comercials.

El Consorci GLOBALLEIDA forma part  del programa promogut per la Generalitat de Catalunya, amb finançament del Fons Social Europeu, i la participació d’institucions i entitats vinculades a la promoció de la emprenedoria social,  i disposarà d’un espai des del qual donarà a conèixer les activitats que porta a terme vinculades en aquesta àrea.

En aquest sentit, el consorci, acompanyarà a nou entitats d’economia social de les terres de Lleida, que donen feina a més de 650 persones, en centres especials de treball, amb l’objectiu de  contribuir a la visibilitat d’aquestes empreses, com un sector econòmic competitiu i de mercat, i mostrar la promoció del territori a les empreses que estaran  presents en aquest esdeveniment.

Les entitats lleidatanes que participaran en el programa  Business with social value 2013 són: El Pla-SJD, La Torxa, L’Olivera, Acudam, Alba, Amisol Solsona, Aspros, Shalom i Talma. 

Es tracta d’un programa per impulsar l’Emprenedoria Social a Catalunya, que neix amb la missió de crear un espai físic, virtual, interactiu i de comunicació que faciliti els negocis amb valor social, amb l’objectiu d’identificar i crear noves oportunitats de negoci per aconseguir augmentar la contractació de productes i de serveis, demostrant així que es tracta d’un sector pro-actiu que pretén rebaixar  el grau de dependència de les subvencions de les Administracions.

Està previst que participin més de 35 empreses  socials i  organitzacions sense ànim de lucre de fins a 40 àmbits d’activitats diferents, que representaran a més de 5.500 treballadors amb discapacitat intel·lectual, i que oferiran una cartera comercial de més de 200 productes.

 

En el  Business with social value 2013, s’han dissenyat tres tipus d’activitats diferents: els “speech”, que són petites conferències sobre les últimes tendències en temes empresarials i socials; el “face to face”, reunions de negoci pre-agendades, y el 10×3, accions encaminades a generar noves  idees i coneixement empresarial.

Aquest esdeveniment  compta amb el recolzament de personalitats com el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona, Xavier Tries, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, o el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

El passat 25 d’octubre, en el marc de la 17a edició de la Fira Municipàlia, GLOBALLEIDA va organitzar una trobada de negocis amb valor social, Business With Social Value Lleida. La iniciativa va consistir en posar en contacte a les administracions i empreses amb els Centres Especials de Treball, entitats socials que treballen per a la inserció laboral de les persones amb discapacitats, que van poder oferir els seus productes i serveis.

 

Empreses d’economia social Lleidatanes, que oferiran productes i serveis en aquesta segona edició del Business with social value 2013

CENTRE

PRODUCTES I SERVEIS

ALBA

PRODUCTES AGROALIMENTARIS, HOSTALERIA I RESTAURACIÓ, BUGADERIA

L’OLIVERA

PRODUCTES AGROALIMENTARIS, ENOTURISME, LOTS DE NADAL, REGALS D’EMPRESA

AMISOL

PALETS DE FUSTA

ASPROS

JARDINERIA, ARTESANIA, TRACTAMENT DOCUMENTAL

CET EL PLA

PRODUCTES AGROALIMENTARIS, JARDINERIA

SHALOM

JARDINERIA, NETEJA, TRACTAMENT DOCUMENTAL, LOTS DE NADAL, REGALS D’EMPRESA, OBRES, PINTURA VIAL, RECICLATGE OLIS VEGETALS, MANIPULATS, MARKETING DIRECTE I PROMOCIONAL

TALMA

HORTOFRUCTICULTURA I VIVERS, JARDINERIA, FLORISTERIA, LLETERIA

TORXA

COPISTERIA, MANIPULATS