Programa per millorar i fomentar l’accés al mercat laboral dels estudiants de Formació Professional del conjunt d’Europa liderat per GLOBALleida i l’Escola del Treball de Lleida   

L’eix central de la reunió ha girat al voltant de l’emprenedoria, concretament, en definir les bases d’uns premis d’emprenedoria a nivell europeu adreçats a alumnes de cicles formatius, un distintiu per reconèixer als centres de formació professional d’Europa que destaquen per la seva labor vers l’emprenedoria i un curs de formació en emprenedoria i creació empresarial adreçat als alumnes dels darrers cursos de cicles formatius dels centres educatius socis del projecte.

La trobada, realitzada a l’Escola del Treball de Lleida, ha reunit als socis dels set països que formen part del projecte europeu EROVET, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea que centra la seva activitat en compartir experiències, activitats, metodologies i programes que millorin les oportunitats d’accés al mercat laboral dels estudiants de Formació Professional,  ja sigui per compte aliè o mitjançant l’emprenedoria.

A la reunió de treball celebrada entre el 25 de febrer i l’1 de març, ha assistit  un grup de 22 docents en representació dels països que formen part del projecte per tal de participar en les activitats de formació, l’intercanvi de bones pràctiques i la identificació de casos d’èxit en premis d’emprenedoria, reconeixement a centres educatius emprenedors i formació en creació i gestió d’empreses. Cada centre ha aportat l’experiència dels seus països d’origen.

Tot i que en un inici, aquestes iniciatives estaven adreçades a l’alumnat dels 7 centres de FP que participen en el projecte, està oberta a que hi participin tots els centres que tinguin interès en sumar-s’hi.

Pel mes de maig, està prevista també a Lleida la darrera reunió del projecte en la que es reunirà el comitè executiu format per representants de les vuit entitats participants, i on es presentaran els resultats assolits durant els darrers mesos com són la Borsa de Treball europea, la Guia de Bones Pràctiques en formació dual, les bases dels premis d’emprenedoria, el distintiu de reconeixement a centres de formació professional emprenedors i la formació en emprenedoria i empresa, i es farà balanç de tot el projecte. Tots aquests resultats es podran consultar a la web del projecte www.erovet.eu

El projecte EROVET es treballa en xarxa entre tots el socis, INS Escola del Treball de Lleida, Dieythynsi Deyterobathmias Ekpaideysis N.Rodopis (Grècia), Escola Profissional Amar Terra Verde, Lda (Portugal), Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung (Alemanya), i.i.s.s des ambrois (Itàlia), Ortakoy 80. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turquia), Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla (Lituània) i GLOBALleida.