Organitzat pels centres educatius que participen en el programa EJE- Empresa Joven Europea i els centres de primària que participen en el projecte PEP- Petits Empresaris de Ponent que com a novetat d’aquest any s’han incorporat a aquesta  iniciativa de foment de l’emprenedoria

Més de 140 alumnes de primària, ESO, PFI i Formació professional han comercialitzat els productes produïts per les empreses creades durant aquest curs escolar

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, han visitat avui, el “Mercadet Escola d’Emprenedors”, organitzat conjuntament entre el consorci GLOBALLEIDA i l’Institut Municipal d’Ocupació, IMO. Una iniciativa de foment de l’emprenedoria  en la que els alumnes dels  centres educatius que participen en el programa EJE- Empresa Joven Europea i PEP- Petits Empresaris de ponent han posat a la venta els seus productes.

Com a novetat, aquest any, des del CRP (Centre de Recursos Pedagògics) s’ha iniciat el Projecte PEP “Petits Empresaris de Ponent” format per 4 centres educatius de primària, que s’han sumat als 5 centres  d’ESO, PFI i Formació professional. Els alumnes d’aquests centres educatius  durant aquest curs escolar han dissenyat petites empreses amb l’objectiu final de vendre els seus productes  i fer-ne  difusió en una desena de  paradetes en el  Mercadet organitzat avui, a la plaça de la Catedral de Lleida.

Els productes que s’han comercialitzat són principalment productes agroalimentaris i artesans com (productes alimentaris ,bijuteria, plantes, manualitats). Cada empresa ha fet una inversió d’un mínim de 60€ i  un màxim de 300 i posteriorment s’analitzaran i es repartiran  els beneficis obtinguts de la mateixa manera que qualsevol empresa real.

El professorat dels centres han manifestat la il·lusió de que aquest projecte s’ampliï i   arreli en la resta de centres educatius, un projecte amb el que s’han treballat amb molt èxit les competències curriculars d’educació primària i secundària obligatòria que inclouen les vuit competències bàsiques que ha d’assolir l’alumnat en finalitzar l’educació bàsica com: la comunicativa, lingüística i audiovisual, la artística i cultural el tractament de la informació i competència digital, la matemàtica així com la autonomia i iniciativa personal, social i cultural.

Un projecte amb el que els alumnes han demostrat la capacitat d’utilitzar els coneixements i habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers.

Els centres lleidatans que han participat en aquest projecte amb una vintena de paradetes són:

Escola d’Alfés
Escola  El Segrià
Escola Riu Segre
Col·legi FEDAC
IES Alfons Costafreda
IES Castell dels Templers
IES Antoni Torroja
CEIP Maristes Montserrat –  Calidoscopi
IMO Institut Municipal d’Ocupació

http://www.globalleida.org/sites/default/files/img_3451.jpg