Celebrada al Centre d’Empreses Innovadores de Les Borges Blanques i organitzada per Interempresas Media i l’Associació Espanyola de Mestres i Operaris de Molins, amb la col·laboració de GLOBALLEIDA i el Clúster de l’Oli de Catalunya.
Una jornada destinada a analitzar la qualitat en petites produccions d’Oli d’Oliva Verge Extra centrada en analitzar l’esforç de petites almàsseres per defensar el valor afegit de les seves produccions d’oli d’oliva verge extra
Una vuitantena de persones han assistit aquest dijous al Centre d’Empreses Innovadores de Les Borges Blanques a la setena edició de les Trobades de Mestres i Operaris d’Almàsseres que s’organitzen arreu de l’Estat i que s’ha celebrat per primer cop a Catalunya.
L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha esta l’encarregat d’inaugurar la jornada, organitzada per Interempresas Media i l’Associació Espanyola de Mestres i Operaris de Molins, amb la col·laboració de GLOBALLEIDA i el Clúster de l’Oli de Catalunya.
Durant la jornada diversos especialistes del sector han explicat com definir estratègies de producció basades en la qualitat i en l’optimització dels equips d’extracció específics per a petits productors d’oli d’oliva verge extra.
La jornada destinada a analitzar la qualitat en petites produccions d’oli d’oliva verge extra s’ha centrat en analitzar l’esforç de petites almàsseres per defensar el valor afegit de les seves produccions d’oli d’oliva verge extra, i ha comptat amb ponents de primer nivell que han explicat com definir estratègies de producció basades en la qualitat i l’optimització dels equips d’extracció específics per a petites produccions.
En el decurs de la jornada s’ha destacat la idea de fer una trobada dirigida especialment a petites i mitjanes empreses productores d’oli d’oliva verge extra que se centren en la qualitat més enllà de la quantitat, produccions molt selectes que cal atendre de manera molt especial i que se sustenten sobre els pilars de la tradició, la innovació i la qualitat.
Per altre banda, el tècnic de l’empresa FOSS Iberia, Antonio Roldán, també ha donat a conèixer una nova tecnologia per millorar la qualitat de l’oli d’oliva verge extra i la seva productivitat.
En la ponència, el consultor tècnic d’Olivicultura Miguel Abad, ha exposat que el consum d’oli d’oliva verge extra ha disminuït al voltant d’un 20% en els últims anys. Una dada que demostra que cal canviar les estratègies per posicionar-se dins d’un mercat cada cop més globalitzat, potenciant els valors de la petita i mitjana empresa com són l’honestedat i la transparència: “la idea és mostrar allò que ens diferencia per millorar els processos productius i tenir més visualització en el mercat. El futur no està en les ajudes ni en les polítiques comunitàries sinó en els clients”. Una jornada intensa, que ha finalitzat amb una taula rodona en la qual productors de reconegut prestigi han explicat estratègies i reptes per a captar a consumidors d’olis d’oliva gourmet i que ha servit perquè els productors hagin compartit idees i creat sinergies per “aprendre a buscar l’excel·lència del producte a partir de l’experiència d’altres especialistes”.
Al llarg de tota la jornada s’ha obert una exposició d’Olis d’Oliva Verge Extra aportats per a l’ocasió pel Clúster de l’Oli de Catalunya i el Centre d’Interpretació ‘Olivar i Oli’ d’Úbeda (Jaén).