GLOBALLeida i el Departament d’Ensenyament fomenten l’emprenedoria a tots els centres educatius de les comarques de Lleida.

Durant el 2015, un total de 2875 alumnes i professors participaran en les 150 activitats previstes.  

E2, Escola d’Emprenedors neix amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu, potenciar actituds positives i despertar entre els alumnes l’interès pel món de l’empresa i promoure  iniciatives empresarials, mitjançant accions i activitats adreçades a alumnes i personal docent.

Aquest programa és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consorci GLOBALLEIDA, i es desenvolupa amb l’objectiu d’agrupar totes les actuacions que es porten a terme per sensibilitzar al conjunt del món educatiu sobre la necessitat d’emprendre.

Com a novetat, amb aquest nou Programa “E2, Escola d’Emprenedors”, s’amplia el contingut de les activitats, a més d’incloure a les etapes d’infantil i primària totes les actuacions que fins ara es portaven a terme a secundària obligatòria i post-obligatòria (ESO, batxillerat, CFGM i CFGS) de tots els centres, públics i privats de les Terres de Lleida.

El contingut del programa ha estat dissenyat pel personal tècnic d’ambdues entitats promotores com a resultat de la seva experiència en aquest àmbit i, a més, s’ha comptat amb la col.laboració de professionals experts en l’aplicació de les tècniques i temàtiques que més èxit estan tenint en els darrers temps en l’àmbit de l’emprenedoria.

El programa, pioner a Catalunya tant pel seu abast territorial com pel fet de fer-se en col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i una entitat de promoció econòmica, està estructurat amb 24 activitats que es desenvolupen en quatre blocs: Sessions de sensibilització, tallers temàtics, activitats per al personal docent i activitats de caràcter participatiu i lliure accés, que seran impartides pel personal propi de GLOBALLEIDA i empreses externes especialitzades, en aquest darrer cas, el cost de l’activitat serà assumit al 50% entre el centre educatiu i GLOBALLEIDA.

   

Al llarg de tot el 2015 es preveu realitzar :

51 sessions de sensibilització en les que es preveu que hi participin 1.275 alumnes.

66 tallers temàtics en els que es preveu que hi participin 1.320 alumnes.

28 tallers adreçats a personal docent en els que es preveu que hi participin 280 docents.

5 accions de caràcter general com són els Premis E2, la participació a la Fira F&T i Jornades d’Emprenedoria.

En total, 150 accions amb una participació de 2.875 persones entre alumnes (90,3%) i professorat (9,7%).

D’altra banda, el programa inclou “Els premis E2, Escola d’Emprenedors”, en el marc del programa “Catalunya, Escola d’Emprenedors” de la  Generalitat de Catalunya, i que organitza GLOBALLEIDA en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb  l’objectiu d’incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat.

Els premis estaran estructurats en 10 categories i s’avaluaran  criteris com: Innovació, treball de recerca, interactiu amb l’entorn, projecte de centre i viabilitat. Els guanyadors estaran premiats amb material informàtic valorat en 5.000 € . El projectes guanyadors de CFG Mitjà i Superior participaran a la final catalana i als centres educatius se’ls atorgarà un distintiu de reconeixement. 

_DSC6463