L’alcaldessa Mª Teresa Malla ha lliurat les claus a les empreses MAINSE i Espirulina Fresca.

Avui s’ha fet l’acte de lliurament de claus a les empreses MAINSE Mantenimientos Industriales Segalàs i Espirulina Fresca, les primeres empreses instal·lades al CEI Almenar. Dos empreses dels sectors de l’industria i la biotecnologia que sumen 10 llocs de treball directes i que esperen augmentar-los en els propers mesos.

El CEI Almenar disposa de 8 espais d’entre 9 i 22m2  totalment condicionats, sala de reunions, espai office i sala de formació totalment equipada amb TIC (Tecnologies de la Informació i el Coneixement). Ofereix als nous emprenedors condicions econòmiques molt avantatjoses i tots els serveis necessaris  per engegar amb èxit un negoci.

GLOBALLEIDA dinamitza els 18 centres de la Xarxa Cei repartits pel conjunt del territori, amb més de 130 empreses instal·lades que generen més de 300 llocs de treball, el que suposa una ocupació del  72,6% dels espais disponibles. Els Centres Empresarials de la Xarxa, ofereixen als nous emprenedors, un espai on instal·lar-se i unes infraestructures que faciliten l’inici de les activitats empresarials en un entorn que afavoreix el seu desenvolupament, a més de formació i diferents serveis i programes de creixement empresarial.

L’acte de lliurament de claus ha estat presidit per l’alcaldessa d’Almenar Mª Teresa Malla, acompanyada del primer tinent d’alcalde i director del centre empresarial, Ferran Sánchez.

Sobre les empreses

MAINSE Mantenimientos Industriales Segalàs, S.L.  empresa del sector industrial dedicada  al manteniment de diversos sectors de la indústria agroalimentària, agrícola, ramadera i industrial, entre d’altres. Pel que fa a la  instal.lació de panells frigorifics (una de les últimes obres ha estat: Obrador Teresa Carles a Bell-lloc i Instal.lacions fàbrica Guissona a Guissona). També estan especialitzats en el manteniment de càmeres frigorífiques.

Espirulina Fresca  empresa del sector de la Biotecnologia serà pionera en produir espirulina a Almenar, la microalga més famosa del món. Tenen previst començar la   comercialització i distribució durant la primavera del 2019 amb una producció estimada de 200kg amb un PVP aproximat de 200€/kg, en tan sol 200m^2 de superficie productiva.

L’espirulina és una alga microscòpica de color blau-verd que constitueix un aliment concentrat natural. És la microalga més cultivada al món amb prop de 90.000 tones l’any. Creix a la Terra des de fa 3.500 milions d’anys. La ONU la va catalogar a l’any 1996 com “un dels millors aliments pel futur de la humanitat“, actualment contribueix a millorar la salut de les persones i el planeta.