Les empreses del Clúster de l’Oli es van reunir ahir, al Cei de Les Borges Blanques, per tal de presentar als nous membres de la junta i donar a conèixer  els resultats del viatge de prospecció que es va fer al Japó

Ahir es van reunir les empreses del Clúster de l’Oli de Catalunya per tal de presentar als nous membres de la junta. La renovació de la Junta Directiva de l’Associació, compta amb l’entrada de nous membres que  representen diferents dimensions empresarials i formes de produir, sempre amb el focus en la producció d’alta qualitat i oli verge extra. Actualment l’Associació està formada per 17 socis, dels quals 14 són productors i 3 agents d’entorn.

Un cop feta la presentació i pressa de possessió de la nova junta, es van presentar els resultats del viatge de prospecció que es va fer al Japó, el passat  mes d’agost. Un viatge pensant en el mercat exterior com una oportunitat, amb la finalitat d’entendre el funcionament del mercat, conèixer de primera mà quins són els agents implicats en la venda i distribució en aquest país, i valorar les possibilitats d’entrada d’aquest producte d’alta gamma en aquest nínxol de mercat.

El  Japó un dels mercats més exigents del món pel Oli Premium d’alta gamma, situa a les empreses Oleícoles de Lleida en una posició molt bona per entrar en el seu mercat.

Aquest viatge també ha suposat reforçar el reconeixement de la primera  mostra de Suotempore , la nova marca conjunta d’Oli Premium, que  treballa un grup reduït d’empreses del Clúster i què, la temporada passada va aconseguir la medalla de plata en l’últim concurs “Olive Japan”.

GLOBALLEIDA ha impulsat la constitució de l’Associació Clúster de l’Oli de Catalunya  i garanteix el seguiment d’aquest projecte tant amb aportació tècnica com econòmica.  Durant el 2015/16 es va impulsar un estudi en el que es van definir  les línies estratègiques i accions a fer per poder elaborar el  pla de treball que va portar a la creació d’aquest Clúster el passat 27 de juliol de 2017.