La granja de cultiu experimental d’Espirulina.BIO és la primera a Lleida, la segona a Catalunya i la quarta a Espanya

Espirulina Bio  empresa del sector de la Biotecnologia pionera en produir espirulina fresca, la microalga més famosa del món, catalogada com un súper aliment. Un cianobacteri que s’utilitza en dietes per perdre pes i també per combatre la malnutrició

La granja de cultiu experimental d’Espirulina.BIO, dedicada a la producció d’aquesta alga microscòpica de color blau-verd que constitueix un aliment concentrat natural, ha recollit aquesta setmana la primera producció.

És tracta de la primera granja d’Espirulina fresca a Lleida, la segona de Catalunya i la quarta a Espanya, dedicada a produir aquest cianobacteri que s’utilitza en dietes per perdre pes i també per combatre la malnutrició. Després d’aconseguir els permisos necessaris per poder produir aquesta alga, ja s’han obtingut els primers resultats.  La producció estimada per aquest any és de 200kg amb un PVP aproximat de 200€/kg, en tan sols 200m^2 de superfície productiva que comercialitzaran i distribuiran a Catalunya amb la marca EspìrulinaBio.

Joan Solé, vinculat a la producció fructícola i promotor de la única granja a Lleida dedicada a produir aquesta microalga, també ofereix formació sobre el cultiu de l’espirulina tant per a professionals com per autoconsum, així com també, organitza tallers de cuina per introduir aquesta alga en el consum de la dieta  diària.

Tot hi que encara no estan acabades les obres necessàries per tirar endavant aquest projecte, actualment estan en funcionament 2 de les 4 piscines amb les que comptarà la granja per aquest cultiu que s’inaugurarà oficialment el proper mes de setembre.

La microalga més cultivada al món amb prop de 90.000 tones l’any. Creix a la Terra des de fa 3.500 milions d’anys. La ONU la va catalogar a l’any 1996 com “un dels millors aliments pel futur de la humanitat“, actualment contribueix a millorar la salut de les persones i el planeta.

L’empresa Espirulina-Bio  vinculada al Cei Almenar que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA, ha rebut avui, el suport i les felicitacions de  l’alcaldessa accidental, Dolors Ganau i del  Regidor d’Agricultura, Associacions i Esports, Raül  Malla de l’Ajuntament d’Almenar, en la visita que han fet  avui, a les instal·lacions de la granja productora, amb motiu de la recollida de la primera producció.

Recull Premsa:

i

TotLleida