Avui s’ha celebrat la jornada “La tecnologia 5G: Oportunitats per al sector agrícola”, organitzada per la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

Una sessió informativa que ha servit per descobrir la tecnologia 5G com una oportunitat per al sector agrícola i conèixer l’estratègia de les Àrees 5G de Catalunya,  què és el 5G  i  els aspectes bàsics i casos del seu ús a l’agricultura.

El director general d’Innovació i Economia Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Dani Marco, ha explicat l’estratègia Àrees 5G de Catalunya, mentre que el CIO i director de 5G de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, ha parlat sobre l’ oportunitat que representa el 5G per al sector agrícola.

En el decurs de la jornada, Jara Forcadell, Programe Manager Àrea 5G d’i2CAT,ha parlat dels  aspectes bàsics del 5G, i tot seguit Tomeu Sabater ha presentat els casos d’ús 5G a l’agricultura. Un dels exemples ha estat el cas de l’empresa AKIS, empresa que forma part de la Xarxa CEI, la primera en utilitzar aquesta tecnologia.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert; la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Jordina Freixenet, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents.