Premis Europeus de Promoció Econòmica, EEPA 2017.

GLOBALLEIDA com a punt oficial d’aquest programa a Lleida treballa en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província.

Reempresa és una de les iniciatives finalistes als Premis Europeus de Promoció Econòmica (EEPA) que organitza anualment la Comissió Europea. Concretament, el Centre de Reempresa de Catalunya forma part de la categoria que premia les iniciatives que pretenen millorar l’entorn empresarial.

Els Premis Europeus de Promoció Empresarial identifiquen i reconeixen les actuacions i mesures exitoses que han contribuït al foment de les empreses i la iniciativa empresarial. Reempresa la guardonada d’aquest 2017 a nivell espanyol i, concretament, en la categoria de “Millora de l’entorn empresarial”. Amb aquest reconeixement, es constata l’aportació de Reempresa com a política innovadora en favor de la petita i mitjana empresa i la seva contribució a la salvaguarda del teixit empresarial del país i a la lluita contra l’atur.

Des de el Centre de Reempresa de Catalunya, s’ha destacat que “Reempresa és fruit d’una tasca coordinada de centenars d’institucions i persones disposats a treballar junts per donar una resposta activa al problema del relleu generacional al nostre país”.

GLOBALLEIDA és una de les institucions que des de el passat mes de març va adquirir el seu compromís per garantir la continuïtat de les empreses del territori, com a punt oficial d’aquest programa a Lleida treballa en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. 

El jurat EEPA, format per vuit representants de diferents sectors i professions, s’ha reunit durant aquesta setmana a Brussel·les per decidir quins guanyadors estatals passaven a la ronda final. Reempresa, doncs, ha superat aquesta fase i compartirà categoria amb tres projectes més d’un total de 8. El guanyador europeu de cada categoria es revelarà a la cerimònia de lliurament dels premis EEPA durant l’Assemblea de Pimes el 23 de novembre a Tallin, Estònia.

Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit gaire bé 1.400 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 62.000.000€ i el que és molt important, s’han mantingut prop de 4.000 llocs de treball.  Del total de reempreses d’èxit, el 35% pertanyen al sector comerç, el 30,2% al sector de l’hostaleria i el 27,82% al sector serveis.