El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dijous amb els fundadors de l’empresa Imartec Energia, Isidre Alferez i Marc Saló, una companyia especialitzada en biomassa que va iniciar la seva activitat al CEEILleida.

Reñé els ha felicitat pel recent Premi d’Excel·lència Energètica 2016 en la modalitat d’Emprenedoria i Ocupació que han guanyat pel seu projecte Biombox Centrals Modulars Intel·ligents de Biomassa. Es tracta d’un producte modular que inclou la sala de calderes i la sitja per l’emmagatzematge de la biomassa i que es pot instal·lar en 48 hores. Aquest sistema li ha permès crear cinc llocs de treball directes i la firma actualment ja disposa de projectes nacionals i internacionals.

Imartec Energia va ser fundada a finals de l’any 2011 per Isidre Alferez i Marc Saló. Van iniciar la seva activitat al CEEILleida i actualment estan instal·lats a l’Edifici Entrevies. És una empresa catalana de capital privat amb una alta especialització tecnològica i coneixement en termotècnia avançada sota les disciplines de vapor, aigua sobrecalentada, aigua calenta, oli tèrmic i aire calent. A més, són integradors de tecnologia i està molt focalitzada en projectes d’estalvi en biomassa.

En aquests moments, estan treballant en diferents projectes al territori, com la xarxa de calor a la Baronia de Rialb o la instal·lació de la caldera de biomassa a l’escola Guillem Isarn de la Fuliola.

Lleida, 5 de maig de 2016