Entre els BIC (business and innovation centres) de l’Estat han triat conèixer l’experiència del  BIC Lleida, per poder incrementar les possibilitats d’èxit del BIC Extremadura

Els dies 11 i 12 de novembre el CEEILLeida ha acollit la visita de representants de la Diputació de Càceres, Badajoz i del CEEI Extremadura, amb l’objectiu d’Incrementar les possibilitats d’èxit del BIC Extremadura i consolidar els centres integrals de desenvolupament de la Diputació de Badajoz com a centres de referència, aprenent de les millors pràctiques i donar a conèixer el projecte BIC Extremadura i assenyalar a les diputacions i entitats locals com a institucions compromeses amb l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic del territori.

Un Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI) acull a les seves instal·lacions iniciatives emprenedores i projectes amb perspectives de viabilitat econòmica, que puguin tenir efectes positius en el creixement econòmic del seu territori i en la creació d’ocupació.

Entre els BIC espanyols, el BIC Lleida és el que ofereix a priori un major interès a l’hora de conèixer la seva experiència per poder incrementar les possibilitats d’èxit del BIC Extremadura i establir vincles de cooperació , que també és  un BIC descentralitzat, amb antenes en diverses mancomunitats rurals, que inclou zones molt extenses i també  promogut per les Diputacions.

Aquesta visita de treball es va concretar en els decurs de la celebració de la assemblea anual de la Xarxa Europea de BICs, que es va celebrar durant el congrés d’EBN el passat mes de juny a Lleida, i que va acollir els CEEIs de més de 28 països.

Els representants de Cáceres i Badajoz, amb aquesta visita de treball volen  aconseguir un coneixement exhaustiu del funcionament del CEEI Lleida per extrapolar el model a Extremadura, tenir contactes amb responsables polítics i tècnics amb les mateixes competències, i coneixement de les possibilitats i beneficis reals que ofereixen les xarxes ANCES i EBN.

El Sr.Manuel Díaz. Diputat d’ igualtat i desenvolupament  local de la Diputació de Badajoz i Alcalde de La Albuera, el Sr. Javier Luna, Director de l’àrea de desenvolupament local de la  Diputació de Badajoz, la Sra. Mercedes Batalla, Cap de servei de planificació estratègica de la  Diputació de Badajoz, el Sr.Francisco Pizarro, Director del CEEI Extremadura i Fundecyt-PCTEX, i alguns tècnics de la  Diputació de Cáceres, han estat rebuts a la Sala Viladrich de la Diputación de Lleida pel vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Sr.Pau Perdices i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Sr.Oriol Oró.

Després de la recepció, la comitiva Extremenya, ha pogut conèixer les instal·lacions  i les diferets àrees e treball del Consorci GLOBALLEIDA, les del CEEILleida i visitar algunes de les empreses com Blackpier o Aratechlabs, així com participar en reunions de treball.

Per altre banda, els alcaldes de Bell-lloc, Sr.Ramon Consola i de Tàrrega, Sra.Rosa Mª Parelló, han rebut a la comitiva, en la visita que s’ha organitzat  al Cei Bell-lloc, com a exemple de Cei low cost d’èxit  i el Cei Tàrrega, com a  exemple de com una indústria en desús, que es pot convertir en un dinamitzador del territorio.

També s’han visitat algunes empreses d’èxit que ja han superat el temps d’estada en el Centre Empresarial CEEILleida com, Imartec Energia, o Neodiagnostica, empresa de referència en la investigación de casos com els dels bebés robats. 

http://www.globalleida.org/sites/default/files/foto_2.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/foto_3.jpg