Els 83 alumnes de quatre instituts de Lleida, que participen al projecte EJE (Empresa Joven Europea) s’han reunit al Parc Científic de Lleida per tal de presenta les 9 cooperatives que han creat.
Aquest matí, s’ha organitzat una jornada d’emprenedoria al Parc Científic de Lleida, pels alumnes que estan participant en el projecte Empresa Joven Europea, EJE, per tal de presentar els seus projectes empresarials. La benvinguda i salutació als joves, ha estat a càrrec del president de l’IMO i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, del conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, i del director del Parc Tecnològic, Josep Clotet.
L’objectiu d’aquesta jornada és que els joves participants coneguin diferents experiències emprenedores, que es sensibilitzin en temes d’emprenedoria i que el joves que participen en el projecte EJE es coneguin abans del 21 de maig de 2015 (Mercat EJE)
El programa d’aquest any es desenvolupa amb els Instituts: Ilerna, Costafreda, Castells dels Templers i l’Institut Municipal d’Ocupació amb un total de 83 alumnes i 9 cooperatives.
La trobada ha començat amb l’explicació de l’experiència emprenedora d’una empresa que està instal·lada al Viver de l’FP: Emprendre no és una decisió fàcil, en la que els ponents han explicat els neguits, problemes i satisfaccions amb les que es van trobar en el moment de decidir-se a engegar un negoci.
Tot seguit, ha tingut lloc una sessió de sensibilització a l’emprenedoria, a càrrec de Maria Ruiz de GLOBALLEIDA, a través del programa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu que els joves vegin l’autoocupació com una oportunitat per entrar en el món laboral, en un context en què trobar feina és molt complicat.
Per acabar, s’ha fet una visita al Viver de la FP amb l’objectiu que els nois i les noies coneguin un dels recursos que tenen a l’abast.
Sobre el programa
Empresa Jove Europea, proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia mini-empresa, amb la forma jurídica de societat cooperativa. D’aquesta manera, la cooperativa creada a l’aula establirà relacions comercials amb mini-empreses d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu “d’importar i exportar” productes entre si. Els productes importats seran comercialitzats en el mercat que es realitzarà a Lleida el dia 21 de maig. Després l’alumnat haurà d’analitzar els resultats i repartir els beneficis obtinguts de la mateixa manera que qualsevol empresa real.
L’alumnat, a través d’aquesta experiència pràctica, tindrà l’oportunitat de desenvolupar en un context real habilitats i actituds com: la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat i el treball en equip i al mateix temps estan adquirint coneixements de conceptes bàsics sobre la creació i gestió d’empreses.
Lleida, 23 de març de 2015