Sis centres de les terres de Lleida guardonats als Premis als Millors Projectes d’Emprenedoria als Ensenyaments Secundaris de Lleida.
Avui ha tingut lloc el lliurament dels nous Premis als Millors Projectes d’Emprenedoria als Ensenyaments Secundaris de Lleida, pel curs 2013-2014, organitzats pels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i GLOBALLEIDA, al CaixaFòrum Lleida.
Aquets premis neixen amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor a les aules, valorant molt positivament la creativitat, la imaginació i la innovació, apropar el coneixement de l’empresa als alumnes i augmentar l’interès dels alumnes pel treball per compte propi com una alternativa més d’accés al mercat laboral quan acabin els seus estudis i preparar la integració dels estudiants que acaben els estudis i volen accedir al mercat laboral mitjançant la creació de la seva pròpia empresa.
L’acte ha comptat amb la participació de la medallista olímpica, Maribel Martínez, membre de l’equip de Hoquei herba campió olímpic en els jocs de Barcelona’92, que ha impartit la conferència “Història d’un compromís”, en la que ha explicat valors com compromís, equip, lideratge, perseverança, il·lusió, determinació, confiança, èxit, fracàs, etc. són clarament traslladables a l’àmbit educatiu i al món de l’emprenedoria.
Els premis han estat lliurats de la mà del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe., el president i 3r Tinent d’Alcalde de l’Àmbit i Comissió de Promoció Econòmica, Comercial, Industrial i Turística, Rafael Peris, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés , el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i els representants de SEMIC i La Caixa, com a patrocinadors d’aquets premis.
Destacar que s’ha fet el seguiment de l’acte de lliurament dels Premis en directe aconseguint una audiència de 36.000 persones gracies als més de 700 tuits amb el Hashtag #PEMSECGLL, un projecte de Xarxes Socials, elaborat per un alumne de l’Escola del Treball, dins l’assignatura de màrqueting per promocionar aquests premis
Els finalistes que han rebut un premi valorat en 500€ en material informàtic han estat en les categories següents :
ESO:
Premi al millor treball de síntesis o d’investigació relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses: TURISME GARRIGUES. Institut Josep Vallverdú de Les Borges Blanques.
Activitat: Creació, disseny i desenvolupament de l’APP Turisme Garrigues per fomentar el turisme a la comarca.
S’ha valorat especialment el disseny atractiu de l’app, el pla de marketing on-line previst, un Pla econòmic i financer coherent i realista i que l’App ja està al mercat i es pot utilitzar.
Premi a la idea més innovadora o creativa: ECOCARTON, SL. Institut Guindàvols de Lleida.
Activitat: Disseny i venda de mobles auxiliars fets de cartró reciclat, corrugat i ondulat.
S’ha valorat especialment el caràcter innovador del projecte ja que és una activitat poc desenvolupada al nostre país i el potencial de creixement de l’empresa.
BATXILLERAT:
Premi al millor treball de recerca relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses: INDEPROTECT. La Salle Mollerussa. Mollerussa.
Activitat: Creació d’una empresa d’interdependència social protegida que ofereix pisos tutelats a persones discapacitades.
S’ha valorat especialment l’estudi de mercat que s’ha realitzat, un pla econòmic i financer coherent, realista i molt treballat i el rigor i tractament científic.
CFGM
Premi a la millor idea: SOLAGE, SL. Institut Escola del Treball de Lleida.
Activitat: Producció i venda de forns solars a través de la reutilització de lents Fresnel.
S’ha valorat especialment la qualitat del projecte presentat, la descripció detallada de la tecnologia basada en les lents Fresnel i la comparació amb la tecnologia existent al mercat, la capacitat real d’implementació de la idea de negoci i un pla econòmic i financer ben treballat que inclou un estudi de costos de fabricació.
CFGS:
Premi a la millor idea: NATURALZOO. Escola Les Heures (Ilerna). Lleida
Activitat: Centre de cria i venda d’aus exòtiques
En aquest projecte s’ha valorat l’anàlisi detallat de les inversions inicials i dels pressupostos, el pla de màrqueting i de comunicació, l’organització funcional i la descripció dels llocs de treball i, sobretot, el caràcter innovador del projecte ja que a les nostres contrades no hi ha cap centre de cria d’aus exòtiques.
Premi al projecte més viable: GestDECOM, SL. Col•legi Episcopal. Lleida.
Activitat: Servei de gestió de comunitats de veïns
S’ha valorat especialment la qualitat del projecte presentat, el bon plantejament general, la descripció detallada dels serveis que prestaran, l’estudi de mercat realitzat, la capacitat d’implementació de la idea de negoci, l’oportunitat i possibilitats reals de penetració en el mercat i especialment la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte.
Lleida, 7 d’octubre de 2014