El Clúster de l’Oli de Catalunya ha presentat avui, l’Oli d’Oliva Verge Extra Premium amb els estàndards de qualitat més alts del món, que ja s’ha fet lloc en alguns dels principals mercats nacionals i internacionals

La producció de Suo Tempore ha superat les 3.000 ampolles previstes inicialment i en tan sols dos mesos s’ha venut prop del 40% del producte

Un Oli Verge Extra elaborat sense defectes que el situa en un dels segments més alts del mercat dels olis Premium, que a més de, a les botigues dels productors, avui es pot adquirir al canal de distribució Top gourmet i a través de la plataforma AMAZON

El Clúster de l’Oli de Catalunya, ha presentat avui, al Parador de Lleida, la marca conjunta d’Oli Verge Extra Premium Suo Tempore, un projecte col·lectiu, que compta amb l’impuls de GLOBALleida, i amb el suport del Servei Català d’Ocupació (SOC)

SUO TEMPORE, és un oli elaborat 100% amb olives Arbequines (la varietat més representativa i més cultivada de les nostres terres) i és el resultat de dos anys de treball de quatre productors compromesos amb l’excel·lència:  Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca. SUO TEMPORE és en aquests moments l’oli  amb l’estàndard de qualitat més alt del món, per damunt dels nivells exigits per tots els organismes reguladors internacionals (COI, QvEXTRA, ASOLIVA, etc.). No solament en els aspectes químics sinó també  per les seves característiques organolèptiques, avalades pel Panell de Tast Oficial de Catalunya, molt per sobre d’altres olis de la seva categoria, fan de SUO TEMPORE un oli verge extra de categoria Premium capaç de satisfer els paladars més exigents.

Dedicació, excel·lència, exclusivitat i origen són els valors amb què defineixen aquest projecte. Un oli únic, en el que els quatre productors li han donat el seu perfil particular però amb els mateixos estàndars  de màxima qualitat i excel·lència, i que ja ha estat premiat en diferents concursos nacionals i internacionals:

. L’Adrià Dalmau amb el Suo Tempore by Nousegons. Un jove que ha recuperat les oliveres centenàries del seus avantpassats. Amb un oli definit com a Robust de perfil picant i amarg intens.

. La Montse Soria, amb el Suo Tempore by Raig d’Arbeca. Un oli Complex, amb perfil verd aromàtic intens i equilibri entre l’amarg i el picant amb dolç. Destaca pel seu verd i els tocs d’ametlla i nous verdes.

. La Maria Guiu, amb el Suo Tempore by Oli Soleil on s’hi troben notes de fonoll. Un oli Equilibrat, en aroma, picant i dolç de baix amarg.

. Ramon Barrull, amb el Suo Tempore by Degustus, de la Cooperativa de la Granadella. Un oli Expressiu, de perfil amònic per l’amarg compensat i pel dolç, d’agradables aromes.

La producció de Suo Tempore ha superat les 3.000 ampolles previstes inicialment. El preu de venda públic és de 24,95 € l’ampolla de mig litre, la qual cosa el situa en un dels segments més alts del mercat dels olis Premium a nivell nacional, un Oli Verge Extra elaborat sense defectes, que a més de, a les botigues dels productors, avui es pot adquirir al canal Top gourmet de distribució, i mitjançant la plataforma de venda on-line AMAZON, a un ritme de vendes que, en els seus dos primers mesos de comercialització, ja ha venut de prop del 40% de la seva producció. El principals mercats per aquest tipus d’oli són els canals de distribució del Top Gourmet tant a nivell nacional com internacional. Benelux, Estats Units i Japó són els primers mercats on es distribuirà Suo Tempore.

Sobre el Clúster de l’Oli de Catalunya

El Clúster de l’Oli de Catalunya es va constituir l’any 2016, impulsat pel Consorci GLOBALLEIDA amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament econòmic i reforçar la competitivitat de les empreses i agents del sector de oleícola. Un sector que avui el representen a les comarques de Lleida 92 empreses, amb una facturació de 501 M€, i amb prop de 1.000 llocs de treball.

Durant el 2015/16 es va impulsar un estudi en el que es van definir  les línies estratègiques i accions a fer per poder elaborar el  pla de treball que va portar a la creació d’aquest Clúster el passat 27 de juliol de 2016. Al setembre de 2018 es va renovar la Junta de l’Associació amb la incorporació de nous membres i amb un ferm propòsit per treballar en l’augment de la qualitat i la promoció de l’oli a tots els nivells.

La principal proposta pel 2019 a més de seguir potenciant la millora de la qualitat, l’obertura de nous mercats internacionals i l’optimització de la gestió interna de les empreses, té el focus posat en la vinculació amb el vector salut, dirigit al consumidor que busca productes “saludables”.  Olis amb més contingut de polifenols, àcid oleic, etc. elements que incideixen directament en el nostre metabolisme i que aporten beneficis naturals per a la  prevenció de malalties i el bon funcionament de la salut.

El 2019 també es treballarà en la incorporació del major número possible de productors al projecte Clúster i fer extensiu el projecte a la resta de Catalunya. Actualment l’Associació compta amb 12 productors associats i 3 agents d’entorn (l’IRTA, la Universitat de Lleida i la Fira de Lleida).

Sobre SUO TEMPORE

SUO TEMPORE és un oli d’oliva verge extra Premium fruit de la feina conjunta de 4 productors de la zona de Les Garrigues, Lleida: Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca. Elaborat 100% amb olives Arbequines, SUO TEMPORE compleix amb uns exigents barems que fan que tingui l’estàndard de qualitat més alt del món.

Aquest projecte col·lectiu, que neix de la mà del Clúster de l’Oli de Catalunya i impulsat per GLOBALleida, compta amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors Experimentals.

Premsa: