Una associació que suma actualment 17 socis, que han creat la nova marca conjunta d’oli Premium “Suo Tempore que donarà nom a la primera producció que s’espera posar en el mercat en aquesta campanya 2018

Avui, a la tertúlia d’UA1 Ràdio, hem parlat dels projectes en els que ha estat treballant  el Clúster de l’Oli de Catalunya impulsat per GLOBALLEIDA en els últims mesos, com ha estat la creació d’una marca conjunta d’oli Premium Suo Tempore, entre uns quants productors associats, nom que portarà la primera producció d’unes 3.000 ampolles que s’espera posar  en el mercat, en aquesta campanya 2018.

Tanmateix, pensant en el mercat exterior com una oportunitat, aquest mes d’agost s’ha realitzat un viatge de prospecció comercial al Japó, amb la finalitat d’entendre el funcionament del mercat, conèixer de primera mà quins són els agents implicats en la venda i distribució en aquest país, i valorar les possibilitats d’entrada d’aquest producte d’alta gamma en aquest nínxol de mercat. La primera mostra de Suotempore de la temporada passada va aconseguir la medalla de plata en l’últim concurs “Olive Japan”.

Ens ha acompanyat Adrià Dalmau, Director General de l’empresa NOU SEGONS d’Arbeca  productora d’oli d’oliva extra verge de qualitat Premium que forma part de de la Junta Directiva del clúster i que ha estat un dels productors que han viatjat aquest mes d’agost al Japó.

Aquest mateix mes de setembre, s’ha renovat la Junta Directiva de l’Associació, amb l’entrada de nous membres i representant diferents dimensions empresarials i formes de produir, sempre amb el focus en la producció d’alta qualitat i oli extra verge. Actualment l’Associació està formada per 17 socis, dels quals 14 són productors i 3 agents d’entorn.

La voluntat de l’Associació és continuar treballant en els seus eixos estratègics que permetin potenciar tot el teixit empresarial relacionat amb l’oli, i que són: La posada en valor del nostre oli i el nostre territori; La Innovació i desenvolupament tecnològic de la cadena de valor i investigació del cultiu ecològic i Millorar la comercialització (nous mercats, nous productes i nous envasos).