Programa per millorar i fomentar l’accés al mercat laboral dels  estudiants de Formació Professional del conjunt d’Europa liderat per GLOBALLEIDA i l’Escola del Treball   

La reunió s’ha centrat en la creació d’una borsa de treball i una xarxa de mobilitat europea per estudiants de formació professional dels centres educatius que participen en el projecte.

2018-05-28 L’escola de formació professional, Ortakoy 80. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, situada a la regió de Mamak, d’Ankara (Turquia), ha reunit als socis dels set països que formen part del projecte europeu EROVET, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea que centra la seva activitat en compartir experiències, activitats, metodologies i programes que millorin les oportunitats d’accés al mercat laboral dels estudiants de Formació Professional,  ja sigui per compte aliè o mitjançant l’emprenedoria.

A la reunió de treball d’enguany celebrada entre el 21 i 25 de maig, ha assistit  un grup de 22 docents en representació dels països que formen part del programa per tal de participar en les activitats de formació, l’intercanvi de bones pràctiques i debatre sobre la creació d’una borsa de treball i una xarxa de mobilitat europea per estudiants de formació professional dels centres educatius que participen en el projecte.

En cada una de les activitats proposades, cada centre ha aportat l’experiència dels seus països d’origen, s’han compartit  bones pràctiques i els docents han tingut l’oportunitat d’escoltar experts de KOSGEB, una organització pública que ofereix serveis a petites i mitjanes empreses, que van presentar el programa COSME dissenyat per donar suport empresarial. I també als representants de  l’Agencia de Treball de Turquia que han explicat els serveis que ofereixen des de el Punt d’informació Euroguidance a Turquia, a les persones desocupades o a estudiants que acaben la seva formació.

Inicialment, aquesta borsa de treball i la xarxa de mobilitat europea estarà adreçada a l’alumnat dels 7 centres de formació professional que participen en el projecte, però es preveu més endavant que hi participin tots els centres que tinguin interès en sumar-se a la iniciativa.

En aquesta ocasió a més dels representants tant, per part de l’Escola de Treball com de GLOBALLEIDA, també ha assistit, Nicolau Galdeano, Inspector d’educació, Referent  de Formació Professional als Serveis Territorials a Lleida, amb la finalitat de participar en les diferents ponències com a expert i coneixedor de l’administració pública en el sector de la FP i, fer contactes amb els responsables  de les institucions educatives per obrir noves línies o projectes de col·laboració futura. Com a  resultat els responsables educatius han estat rebuts aquest divendres a les oficines  d’educació d’Ankara.

Per altre banda, també s’ha celebrat la reunió del comitè executiu amb representants de les vuit entitats participants, per tal de perfilar el Llibre Blanc de l’Orientació, que  es va treballar en l’anterior reunió a Portugal, posar en comú  l’estat i evolució del projecte, i marcar  les línies de treball per començar a definir i preparar les activitats de formació per al professorat que és faran al mes d’octubre a Osnabrück (Alemanya) i que estaran centrades en la formació dual a la formació professional.

El projecte EROVET es treballa en xarxa entre tots el socis, INS Escola del Treball de Lleida, Dieythynsi Deyterobathmias Ekpaideysis N.Rodopis (Grècia), Escola Profissional Amar Terra Verde, Lda (Portugal), Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung (Alemanya), i.i.s.s des ambrois (Itàlia), Ortakoy 80. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turquia) i Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla (Lituània), sota la coordinació de GLOBALLEIDA.