La tecnològica lleidatana ha rebut el Premi, Acció Social 2017, pel seu projecte innovador, que ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones.

Els joves John Amin i Joan Folguera dirigeixen l’start up, que està instal·lada al CEEILleida, Centre Empresarial que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA.

L’empresa lleidatana Invelon Technologies ha estat guardonada amb el Premi Acció Social 2017, en la categoria d’Innovació Social, per la creació d’una mà biònica no invasiva i funcional, manufacturada mitjançant el disseny i impressió 3D i de gran similitud amb el braç humà. El projecte és obra de John Amin, estudiant del grau d’Enginyeria Electrònica, Industrial i Automàtica de la UdL, i Joan Folguera, graduat en Administració i Direcció d’Empreses. Els representants de l’empresa, instal·lada al Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida), han recollit el premi, dotat en 1.500 euros, en l’acte celebrat recentment al CaixaForum Girona.

Els premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras estan organitzats per la Fundació Plataforma Educativa i són un reconeixement per a projectes innovadors, creatius i inèdits que aporten noves maneres d’encarar el futur per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Invelon Technologies ha rebut en el darrer any altres guardons pel mateix projecte. A l’octubre de 2016 va guanyar el Concurs Idea de Desenvolupament d’Idees de Negoci Innovadores convocat per la Universitat de Lleida (UdL), l’Ajuntament d’Alcarràs i GLOBALLEIDA per impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, graduats o investigadors en formació.

Al mateix mes d’octubre, John Amin va viatjar a Silicon Valley després que Invelon Technologies guanyés el Premi Yuzz pel projecte de pròtesis biòniques en 3D.

I al juny passat, l’start-up va presentar al BIZ Barcelona, a través d’un elevator pitch, el seu projecte de fabricació de pròtesis humanes amb impressores 3D a preu low cost.

Invelon Technologies treballa al CEEILleida conjuntament amb l’empresa Intech3D, una assessoria consultoria sobre implantació de la tecnologia de fabricació additiva en la indústria, i especialitzada en el disseny i creació personalitzada d’objectes amb tecnologia 3D.