El fet de ser productors petits no afecta la bona comercialització del producte i que puguin accedir a mercats gurmet. És imprescindible invertir en publicitat, màrqueting i comercialització.

L’oli d’oliva és un valor territorial i cultural de les zones productores.

Una quarantena d’empreses del sector de l’oli  han participat avui, a l’última jornada organitzada per GLOBALLEIDA,   emmarcada en el projecte “Millora de les capacitats de producció, màrqueting i comercialització de les empreses oleícoles de Lleida”,  “Estratègia de la Comercialització de l’Oli d’Oliva” jornada en la que els ponents convidats han pogut aprofundir en com s’ha d’elaborar i implementar els plans comercials i de venda d’èxit.

Juan Vilar Hernández, expert internacional en Economia Oleícola i José Antonio Nieto Ademuz, Director Comercial de Almazaras de la Subbética, experts en l’estratègia comercial de l’oli d’oliva, han estat els encarregats d’impartir aquesta jornada formativa en la que  han explicat que s’ha de fer per conèixer el millor possible als nostres clients i quines son les eines necessàries per desenvolupar els coneixements necessaris per comprendre, elaborar i implementar plans comercials i de venda d’èxit.

En la cadena de valor de l’oli d’oliva es poden distingir tres fases ben diferenciades: la fase agrària o de cultiu, la fase industrial o d’almàssera i la distribució comercial de l’oli. Aquesta última és la fase més complexa i en la que hi participa un major nombre d’agents que, seguint diferents vies, situen finalment el producte al mercat. La manca de capacitat d’influència dels productors en els canals de comercialització debilita les possibilitats d’una major rendibilitat dels productors en vendre la major part de la producció a granel, tant en el mercat nacional, com en els mercats exteriors.

En el decurs de la jornada els ponents com a conclusió han assegurat que la comercialització és el repte més important per al món de l’oli. L’oli és un valor territorial i cultural de les zones productores. Donar a conèixer el nostre oli com un producte únic i presentar-lo al nostre client  amb un envàs atractiu serà el factor que permetrà fer-se un lloc no només com a productor sinó com a venedors d’un producte tant valuós com l’or. Per tant, es molt important treballar per fer canvis, tenint en compte que la venda a granel de l’oli frena el nostre posicionament en el valor del nostre producte.

L’objectiu d’aquest cicle de jornades formatives ha estat donar als participants una formació especialitzada, teòrica i pràctica, perquè puguin desenvolupar i actualitzar el seu coneixement sobre els mètodes i els conceptes aplicables als eixos transversals que intervenen en el sector de l’oli d’oliva, així com compartir i debatre les tendències actuals i les futures evolucions del sector que influiran en les seves empreses

L’alcalde de Les Borges Blanques i vicepresident de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha estat l’encarregat de cloure aquesta última jornada formativa que forma part de les quatre  proposades dins d’aquest projecte, que s’han estat  impartint abans d’iniciar la campanya de recollida de les olives. La primera de Moltura Premium (tècniques per l’elaboració, extracció i conservació dels olis d’oliva), la segona, sobre La Producció d’olives Premium, en la que es va explicar la importància del maneig de les oliveres en camp, la tercera El Màrqueting en empreses oleícoles (planificació d’un oli Premium, preu, distribució i promoció de l’oli, creació de marca, l’execució i control d’aquesta planificació de forma que el intercanvi sigui satisfactori tant per al consumidor com pel productor) i aquesta última, sobre  La Comercialització (estratègies per fer arribar un oli Premium al consumidor. Inclou l’emmagatzematge, el transport i la distribució

 

Sobre els ponents

Sr. Juan Vilar Hernández,

Expert Internacional en Economia Oleícola, Professor de la Universitat de Jaén i Consultor Estratègic.

Sr. José Antonio Nieto Ademuz,

Director Comercial de Almazaras de la Subbética. Membre del Panell de Tast del Consejo Regulador de la Denominación de Origen Priego de Córdoba.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/_dft7966b.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/_dft7935b.jpg

https://youtu.be/xOdiXU5wB98, https://youtu.be/YJ1ucxQDuJQ, http://lesborgestv.cat/cicle-de-jornades-cluster-de-loli-de-catalunya-estrategia-de-comercialitzacio-de-loli-doliva/, https://www.teleponent.cat/40-empreses-productores-doli-adquireixen-noves-estrategies-comercials/, https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ua1.podcasts/2017/SETEMBRE/190917+globalleida.mp3