Entre les quatre ‘startups’ s’han generat nou llocs de treball

En tot l’any han entrat al CEEILleida 11 noves empreses, s’han emancipat sis i s’han creat 43 llocs de treball

21-12-2018.- El Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida) ha acollit avui l’acte institucional de lliurament de claus a les empreses que s’han instal·lat en el viver durant el segon semestre de l’any 2018. Es tracta de les startups Aerofor, InnovaArk, Randombox i Spaceboost.

Entre les quatre startups s’han generat nou llocs de treball. Això comporta que en tot l’any 2018 hagin entrat en el CEEILleida 11 noves empreses, s’han emancipat sis i s’han creat 43 llocs de treball. La inversió total de les 11 empreses per impulsar la seva creació ha estat de 124.600 euros.

L’acte ha estat presidit pel vicepresident de la Diputació i diputat de Promoció Econòmica, Enric Mir, i ha comptat amb la presència del conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró; el director del Patronat de Promoció Econòmica, Joan Buchaca, i el director del CEEILleida, Antoni Piñol. L’acte ha acabat amb una torronada amb els emprenedors.

Descripció de l’activitat de cadascuna de les empreses:

Aerofor: Empresa que ofereix serveis tècnics a través de drons, sobretot en l’àmbit mediambiental, mentre que en l’apartat agrícola, el seu assessorament permet augmentar el rendiment i optimització dels cultius mitjançant captació de dades aèries. També es dedica a la venda de drons i formació sobre el seu ús. En aquest sentit, disposen de la certificació ATO per impartir cursos de pilot. En l’àmbit de la indústria, realitza inspeccions d’infraestructures per determinar debilitats i punts crítics de manteniment.

InnovArk: Empresa tecnològica que aporta coneixement i experiència en diferents sectors, entre els quals destaca l’agrícola. En aquest sentit, el seu esforç s’adreça a la millora dels aspectes nutricionals i organolèptics de les parts comestibles i a la protecció i a la potenciació dels cultius aplicant solucions innovadores respectuoses amb el medi ambient i que resultin en un estalvi de recursos. Dissenya solucions generalistes i específiques però no produeix ni comercialitza a nivell d’usuari final, emprant a tercers per les tasques de fabricació i de distribució. Addicionalment, es coordina amb empreses i amb centres tecnològics privats i públics, amb línies de R+D+i afins, disposats a compartir coneixements per desenvolupar projectes col·laboratius.

Randombox: Es dedica a la venda de packs de viatges, que inclouen el vol d’anada i tornada i allotjament a un lloc sorpresa. La destinació es pot triar entre el seu llistat de destinacions, depenent de l’aeroport d’origen, i dels quals se’n poden descartar els no desitjats. Tant les ciutats de sortida possibles, les destinacions, com els allotjaments que proposen, es poden consultar a: www.randombox.es És una empresa innovadora que ofereix una nova manera de viatjar que, a més del factor sorpresa, permet al client seleccionar les dates i anar de viatge durant una curta durada, sense que el client s’hagi d’ocupar de res més.

Spaceboost: Empresa de tecnologia d’automatització publicitària. Té la seu central a Barcelona i gestionen i automatitzen la publicitat digital a Google, Bing, Amazon, Facebook i Instagram.