Una vintena de centres educatius s’han inscrit en el programa E2, Escola d’Emprenedors

Han sol·licitat 40 activitats amb les que rebran formació més de 700 alumnes i professors.

Més de 150 alumnes han participat en les activitats especialitzades en el foment de l’emprenedoria que GLOBALLEIDA, ha organitzat a la Fira F&T

Aquest matí, el delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullarés, acompanyats pel regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo i representants de diferents centres educatius han presentat el balanç de les inscripcions de la primera edició 2015, per participar en el programa E2 Escola d’Emprenedors, dissenyat per a totes les etapes educatives i adreçat alumnes i personal docent.

Una vintena de centres inscrits al programa E2, Escola d’Emprenedors han sol·licitat 40 activitats amb les que rebran formació més de 700 alumnes i professors. Els representats dels centres educatius han explicat com treballaran les activitats que han sol·licitat i els beneficis de poder disposar de professionals que imparteixin i  els orientin en aquesta especialitat.

En el decurs de la Fira F&T, GLOBALLEIDA, s’han  organitzat  dos tallers pràctics en els que han participat més de 150 alumnes de diferents centres del territori.

   

El primer a càrrec de Ruben Rosell , “Les 4 claus que t’ajudaran a arribar a l’èxit personal i professional”, en el que s’ha treballat i reflexionat amb els alumnes sobre la importància de tenir clar el què volen aconseguir, saber definir els objectius de forma efectiva i com passar a l’acció per aconseguir-los.  Tot això enfocat tant per treballar en una empresa com per tirar endavant el propi projecte empresarial.

El segon a càrrec de Diego Delgado, “Descobreix el teu talent”,  en el que s’han treballat aspectes com: Qui era fa 4 anys i qui seré d’aquí 4 anys. Sóc un conjunt de personatges d’un protagonista principal que sóc jo mateix. El meu talent és un conjunt d’atributs que van més enllà de tenir bones notes de atemàtiques o llengua. La resposta al que puc fer no la trobaré fora, està al meu interior, en el meu talent. El que decidiré avui aquí no serà el que faré els propers 2 o 4 anys, estic triant  al que em dedicaré els propers 50 anys.

Aquesta Fira també ha estat un aparador per donar a conèixer l’exposició  Idea, projecte, realitat: Tot comença amb la teva idea”   als alumnes i  professors dels centres educatius, amb la que s’expliquen totes les etapes per les que ha de passar una persona emprenedora per crear la seva empresa  i els  serveis  que els hi oferim per acompanyar-les en el seu creixement. Aquesta exposició farà un circuit itinerant a les diferents comarques de Lleida.

Per altre banda, amb l’objectiu de dinamitzar l’esperit emprenedor, durant els tres dies de fira s’ha organitzat un Concurs d’ Instagram “La foto emprenedora”   pels alumnes que visitin l’exposició “Idea, Projecte, Realitat: Tot comença amb la teva idea”, que tenim al nostre estand. Els alumnes que acabin el recorregut de l’exposició se’ls hi proposa que es facin una fotografia amb un dels elements/imatges que els hi oferim. La foto l’han de penjar amb el hastag  #gllconcursFT i al guanyador rebrà una tablet de regal.

      

Sobre el programa E2, Escola d’Emprenedors

El Programa “E2, Escola d’Emprenedors és una iniciativa pionera a Catalunya, tant pel seu abast territorial com pel fet de fer-se en col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i una entitat de promoció econòmica.

Les activitats proposades de caràcter participatiu i lliure accés, les impartirà el personal propi de GLOBALLEIDA i empreses externes especialitzades en temàtiques concretes.

La sensibilització, els tallers temàtics, la formació específica per a docents o la participació en Fires o jornades d’emprenedoria són alguns dels àmbits que ofereix aquest programa. En total, pel primer any s’han programat 150 accions amb una participació de 2.875 persones entre alumnes (90,3%) i professorat (9,7%).

 

Lleida, 18 d’abril de 2015

 

http://www.globalleida.org/projectes/programa-e2, https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ua1.podcasts/2015/ABRIL+/210415+GLOBALLEIDA+.mp3, http://lleidatelevisio.xiptv.cat/noticies/capitol/noticies-vespre-17-04-2015?s=95&e=263#.VTdCim7A1qI.email