Organitzada per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) i GLOBALLEIDA  emmarcada en el projecte JEP, Joves Empresaris de Ponent

2019.03.25 El Conseller Delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el Regidor de Promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Perís, i  la Regidora de Gestió dels recursos municipals, la hisenda municipal i polítiques de transparència, Montse Mínguez  han estat els encarregats de donar la benvinguda i inaugurar la VI Jornada d’Emprenedoria que s’ha celebrat avui, a l’Edifici 23 A del Parc Tecnològic de Gardeny de Lleida.

A través del projecte JEP, Joves Emprenedors de Ponent, l’alumnat adquireix  una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al que volen destinar la seva activitat comercial. Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per anar generant ingressos per poder comprar els productes que després vendran en el Mercadet que es celebrarà el proper 7 de juny, una activitat que forma part del Programa E2, Escola d’Emprenedors.

En el decurs de la jornada els alumes participants,  a més de presentar les  cooperatives que han creat, han fet negociacions entre ells per comprar-se i vendre’s productes. D’aquesta manera han tingut l’ocasió de practicar com es fa una comanda, negociar preu, descomptes i el transport de la mercaderia.

Aquest any participen 47 alumnes de 4 instituts: Maristes, IES Mollerussa PFI Tàrrega, IMO i Castells dels Templers. Tots fan formació de PFI. Els PFI són estudis per a joves de 18 a 21 anys que han deixat l’ESO. L’objectiu és o animar-los a retornar al sistema educatiu o bé inserir-los en el món laboral.