Emmarcada en el projecte JEP, Joves Empresaris/es de Ponent, un projecte educatiu, que es desenvolupa dins el programa E2, Escola d’Emprenedors de GLOBALLEIDA i es coordina per l’Institut Municipal d’Ocupació

En aquesta edició celebrada telemàticament, set centres educatius de Ponent han presentat les seves cooperatives creades en el marc d’aquest programa

El programa Joves Empresaris i Empresàries de Ponent (JEP) ha celebrat aquest dimecres de forma telemàtica la VII Jornada d’Emprenedoria per presentar les cooperatives que l’alumat participant ha ideat en el marc d’aquest programa, adreçat a l’alumnat de l’ESO, Cicles Formatius i PQPIs, que s’ha celebrat avui, a través de les plataformes Zoom i Teams. Un projecte educatiu, que es desenvolupa dins de la programació E2, Escola d’Emprenedors de GLOBALLEIDA i es coordinada per l’Institut Municipal d’Ocupació.

Els centres de la demarcació de Lleida participants, l’IES Tàrrega, l’IES Mollerussa, l’IES Guissona, l’Escola Agrària d’Alfarràs, Calidoscopi-Maristes, l’IES Castell dels Templers i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, han fet les seves propostes i els i les seves alumnes han hagut de demostrar la capacitat d’utilitzar i adaptar els seus coneixements i habilitats a un context o situació d’un sector determinat.

En aquesta edició, les propostes treballades han estat d’àmbits variats, com la jardineria i productes agrícoles, les mascaretes i el gel hidroalcohòlic, material escolar o productes artesans. Unes propostes que han presentat a distància  introduint eines online.

L’alumnat de cada centre ha hagut d’exposar el projecte de la cooperativa, els productes que comercialitzarien, i els valors i la missió que els representa. Així, desenvolupen competències diverses, com la comunicativa, la matemàtica, la lingüística o l’audiovisual.

A través del projecte JEP, Joves Emprenedors de Ponent, l’alumnat adquireix  una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al que volen destinar la seva activitat comercial.

Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per anar generant ingressos per poder comprar els productes que després vendran en el Mercadet què, si la situació de pandèmia ho permet, es celebrarà el proper el 28 de maig, a la plaça de la Catedral de Lleida, una activitat que també forma part del Programa E2, Escola d’Emprenedors.

En el marc de la jornada, s’ha aprofitat per fer dos tallers vinculats a l’emprenedoria. D’una banda, ‘Tik tok! Tria la teva aventura emprenedora’, impartit per Ivan Lara, educador social i fundador de l’empresa Zoom Comunitario. I de l’altra, un taller sobre negociacions on l’alumnat ha tingut l’oportunitat de desenvolupar estratègies de venda per als seus productes a la resta de cooperatives. D’aquesta manera han tingut l’ocasió de practicar com es fa una comanda, negociar preu, descomptes i el transport de la mercaderia.