Més de 180 professionals han assistit a la jornada organitzada per GLOBALLEIDA conjuntament amb institucions, entitats i organismes públics i privats de l’àmbit empresarial i laboral.

El Rectorat de la Universitat de Lleida, ha acollit avui la 8a. Jornada d’Orientació Professional, centrada en les persones i,  sota el títol “L’essencial ets tu!”. Partint dels principis de la psicologia positiva, s’han presentat als participats experiències i eines per facilitar l’execució de projectes integrals que augmentin l’ocupabilitat de les persones orientades.

En els quatre tallers que s’han impartit, “Com es pot aprendre dels conflictes i millorar-ne la gestió”, “Obrint portes. Programa d’orientació adreçat a persones joves titulades”, “Orientar des de l’autoconeixement personal”  i “Tècniques per a la identificació de competències” s’han desgranant els tòpics principals d’un projecte d’orientació integral basat en l’autoconeixement, el compromís i la responsabilitat, la gestió dels conflictes, la motivació i la felicitat a la feina i la identificació de les competències transversals.

GLOBALLEIDA entitat col·laboradora i patrocinadora d’aquesta jornada des de  la 3a edició i membre del Comitè organitzador, ha organitzat el taller  “Com es pot aprendre dels conflictes i millorar-ne la gestió” a càrrec de Ruben Rosell, mentor coach expert en lideratge i empowerment de persones. Amb l’objectiu d’aprendre una eina bàsica de feedback per millorar la gestió dels conflictes i fer-la més efectiva en el procés d’orientació.

Com a novetat en aquesta edició s’ha organitzat una taula d’experiències “una visió integral de l’ocupabilitat” en la que han participat diverses persones amb perfils diferents que han passat per processos d’orientació en diferents entitats que formen part del comitè organitzador, que han explicat de primera mà la seva experiència analitzant el abans, el durant i el després del seu procés d’orientació.

La taula d’experiències s’ha completat amb la intervenció de la Sra. Marta Colomer, docent i assessora en inserció laboral i en gestió per competències en les organitzacions empresarials. Coautora del model d’orientació Ocupabilitat per Competències expressat a Claus Tutorials.

La programació del contingut de la jornada és el resultats del treball conjunt dels representants de les institucions que formen part del Comitè organitzador, per dissenyar un programa adreçat als responsables, professionals i tècnics, i totes aquelles persones interessades en l’orientació professional i la pedagògica.

Aquesta vuitena jornada ha estat organitzada conjuntament per GLOBALLEIDA,  la Universitat de Lleida, els Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i Aspid.

Oriol Oró, conseller delegat de GLOBALLEIDA, ha participat en l’acte d’inauguració  d’aquesta jornada a la que han assistit més de 180 professionals, acompanyat de Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, Montse Parra, regidora de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Àngel Culleres, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Joan Santacana, Director Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i . Bibiana Bendicho, presidenta de la Junta Directiva ASPID.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/_dft5730b.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/_dft5770.jpg