Reunits per GLOBALLEIDA, representants de les principals fonts de finançament  ICF, ICO, Crowdfunding, Verkami, Crowdlending i Business Angels, han coincidit  en que la clau per a que  un inversor vulgui apostar per un projecte, està en  el líder, l’equip,  el producte i el mercat.

GLOBALLEIDA, ha organitzat  avui, al Col·legi d’Economistes de Catalunya una jornada informativa amb l’objectiu de donar a conèixer  les principals novetats financeres que proposen  les entitats públiques i privades i algunes de les noves vies de finançament existents.

La jornada ha començat amb la taula de finançament privat, que ha comptat amb la participació de Miquel Sacristán, Director Economistes BAN, que ha parlat de les alternatives en la inversió privada i concretament del Crowdfunding i Business Angels per a start-up i empreses innovadores, Jordi Guasch, de l’Associació Espanyola Crowdfunding, que ha aclarit els tòpics d’aquest tipus de finançament destacant la importància de tenir un bon equip i com utilitzar aquest finançament per validar l’encaix d’un producte en el mercat, Josep Nebot, Cofundador d’Arboribus, plataforma de Crowdlending per a pimes líder a Espanya, que facilita que inversors particulars puguin fer préstecs directes a petites i mitjanes empreses amb millors condicions que els bancs.

              

I per últim l’Anna Homs, de l’associació Alba que ha explicat la experiència d’èxit amb obtenció de finançament a través de la plataforma verkami, crowdfounding per a projectes creatius i artístics.

Tot seguit en la taula de finançament públic, ha participat Antoni Vallés, Director Comercial ICF, Institut Català de Finances (per pimes  i autònoms indistintament de la seva dimensió), que ha destacat que cada vegada més dediquen la seva activitat al préstec directe de les empreses a través de les co-inversions i la baixada dels interessos en la línia d’Emprenedors, que baixa d’euríbor + 5,75 a euríbor+ 3,95 de i  Carmen Varela, Cap atenció al client de l’ Institut de Crèdit oficial ICO, que ha explicat que  l’evolució dels préstecs entre 2013 i 2014 ha pujat 8.000M€ i que a Catalunya es van destinar 4.241.210 M€, que representa el 19% del total de préstecs concedits.

    

Després de la sessió informativa, s’han organitzat els Workshops financers (Rondes de Finançament) on totes aquelles empreses (Autònoms i/o PIME), amb un projecte empresarial definit que havien sol·licitat entrevista, han presentat els seus projectes als analistes de les diferents entitats tant públiques com privades. Les sis empreses que han participat en els  Workshops financers han demanat a les entitats convidades a la trobada un suport financer total de 500.000€ per tirar endavant les seves idees de negoci.

Cal destacar que, des de  finals del  2013, aquesta és la vuitena Ronda de Finançament que GLOBALLEIDA ha  organitzat i en les que han participat més de 110 empreses lleidatanes que han  sol·licitat 18M€ en préstecs per finançar els seus projectes empresarials.

Per altra banda, dins el marc de la jornada, GLOBALLEIDA, ha signat un conveni de col·laboració amb Arboribus, amb el compromís d’impulsar el creixement empresarial de Lleida i fer difusió dels serveis que ofereixen ambdues entitats. Arboribus és una plataforma de crowdlending per a empreses, líder a Espanya, que  ofereix la possibilitat a les empreses d’obtenir préstecs a través d’un nou canal no bancari que pot millorar les alternatives de iniciació de les PIMES.

Lleida, 10 de març de 2015

 

 

Presentacions de les ponències :

Crowdfounding – Jordi Guasch
ICF – Antoni Vallés
ICO – Carmen Varela
Arboribus – Josep Nebot

 

Àlbum de fotos de l’acte :

Àlbum fotos