SERVEI D’ASSESSORAMENT EMPRESARIAL

Tens una idea de negoci?

Vols crear la teva pròpia empresa? Necessites assessorament?

Tens una empresa en funcionament i vols innovar?

El Servei d’Assessorament Empresarial de GLOBALLEIDA és un servei que té com a finalitat prestar consell expert i tutoritzar tant a la persona emprenedora en el procés de creació de la seva empresa com a aquelles empreses que ja estan creades i volen consolidar-se i créixer.

Principals serveis:

E

Assessorament en l’elaboració del pla d’empresa.

GLOBALLEIDA disposa d’un aplicatiu online que permet:

  1. Fer el TEST EMPRÈN per analitzar i valorar si les idees empresarials de les persones emprenedores estan relacionades amb les seves habilitats personals, formació, experiència professional i coneixement del mercat.
  2. Fer el PLA D’EMPRESA.
E

Informació sobre ajuts i subvencions.

E

Orientació sobre els aspectes relacionats amb la creació de l’empresa.

E

Assessorament sobre tràmits de constitució, formes jurídiques i aspectes legals.

E

Informació sobre modalitats de finançament

E

Servei de recerca de finançament.

E

Cursos de formació.

Cursos de formació: Catàleg EmForma 

 

E

Accés a la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de GLOBALLEIDA.

Principals persones destinatàries del servei:

  • Persones emprenedores que han decidit crear la seva pròpia empresa.
  • Empreses ja creades i que volen créixer, internacionalitzar-se, innovar, etc.

Per a participar d’aquest servei públic gratuït, cal concertar prèviament una entrevista trucant al telèfon 973 725 522 o emplenant aquest formulari

5 + 6 =

REEMPRESA

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació.

Quan s’estructura el procés de Reempresa, es mantenen tots els actius de l’empresa, de manera que aquesta continua funcionant, es mantenen els llocs de treball, les instal·lacions els clients, i els proveïdors i es dóna valor a tota la història, especialment a l’esforç en la creació i el creixement de l’empresa.

L’objectiu de Reempresa és evitar el tancament de negocis per mantenir-los en funcionament i per salvaguardar els llocs de treball, donant valor a l’esforç desenvolupat en la creació i creixement de l’empresa.

GLOBALLEIDA dinamitza i capta oferta i demanda de les potencials persones cedents i reempreenedors i les canalitza al Centre de Reempresa de Catalunya.

Per més informació cal contactar amb Lidia Mor, Coordinadora de Reempresa. Mitjançant correu electrònic lmor@globalleida.org, telèfon 973 725 522 o emplenant aquest formulari

9 + 14 =

Vols conèixer les oportunitats que et presenta la plataforma Reempresa?

ERASMUS FOR YOUNG ENTREPRENEURS

PROGRAMA D'INTERCANVI DE CONEIXEMENTS I EXPERIÈNCIES ENTRE UNA PERSONA EMPRENEDORA NOVELL I UN EMPRESARI EXPERIMENTAT D’UNA PIME

Fruit de la col·laboració establerta des del 2014 entre la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i GLOBALLEIDA per a la difusió del programa europeu “Erasmus for Young Entrepreneurs”, GLOBALLEIDA actua com a punt d’informació a les Terres de Lleida del programa, en coordinació amb la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, organització intermediària del Programa (gestora del programa i de les beques).

An initiative of the European Union

El programa es basa en l’intercanvi de coneixements i experiències entre una persona emprenedora novell, d’una banda, i un empresari experimentat d’una PIME, l’anomenat empresari d’acollida, d’una altra, amb l’objectiu de potenciar l’esperit empresarial, la internacionalització i la competitivitat.

Aquest intercanvi permetrà a les persones emprenedores novells adquirir les habilitats necessàries per dirigir una petita o mitjana empresa. I les empreses d’acollida es beneficiaran d’una nova perspectiva sobre el seu negoci i adquiriran l’oportunitat de cooperar amb socis estrangers o conèixer nous mercats.

Participants:

^

Persona emprenedora que planegi iniciar un projecte empresarial, i que compti amb un pla d’empresa viable, o bé que ja hagi iniciat el seu projecte recentment (en els darrers tres anys).

^

Persones empresàries (PIMEs amb més de 3 anys) que volen transmetre la seva experiència en qualsevol sector empresarial que actuaran d’empreses d’acollida pels emprenedors novells.

El període d’intercanvi serà d’entre un mínim d’1 mes i un màxim de 6 mesos, que es poden fer de manera continuada o fraccionada dins d’un període de 12 mesos.

EINES I RECURSOS

TALLER PLA D'EMPRESA
Curs pràctic per elaborar el pla d’empresa, adreçat a un grup d’entre 5 i 10 persones emprenedores amb l’objectiu d’aprendre a fer i realitzar el pla d’empresa.

El taller, s’estructura en tres sessions en les que participen de forma conjunta els assistents i, un cop finalitzades aquestes tres sessions, es pot realitzar una tutoria individual que faciliti l’accés de la persona formadora al detall i característiques exclusives del projecte empresarial en concret.

El contingut de les sessions és el següent:

E

Sessió 1

Descripció de l’activitat, l’anàlisi de l’entorn i el mercat i el pla estratègic i de màrqueting.
E

Sessió 2

El pla d’operacions, l’organització, els recursos humans i l’estructura legal i els passos i els costos de la posada en marxa.
E

Sessió 3

El pla econòmic i financer.
E

Tutoria

Sessió optativa de tutoria individual.

Descarrega't el nostre catàleg EmForma

EL TEST DE L'EMPRENEDORIA: LA PERSONA EMPRENEDORA NEIX O ES FA?
L’objectiu d’aquest qüestionari d’autoavaluació consisteix en que puguis mesurar les teves capacitats com a persona emprenedora i aportar-te informació sobre el teu nivell de desenvolupament competencial. Les competències són capacitats individuals per dur a terme una tasca i aquestes competències es manifesten a través dels comportaments. Per aquest motiu, en el present qüestionari, et trobaràs amb una sèrie de comportaments sobre els quals t’hauràs de pronunciar.

Com a resultat, no es pretén proporcionar informació sobre la teva manera de ser sinó sobre les àrees competencials en què podries millorar mitjançant l’aprenentatge.

Aquesta informació et permetrà:

^
Reflexionar sobre les teves fortaleses i debilitats en relació amb la teva situació actual com a emprenedor o emprenedora.
^
Adquirir un major compromís amb el desenvolupament de les teves capacitats que redundarà en un millor exercici de la teva activitat actual com a persona emprenedora.

Estàs preparat per emprendre?

Posa a prova les teves capacitats amb aquest test.
Contesta, amb la màxima honestedat, les 27 preguntes i coneix les teves habilitats com a emprenedor o emprenedora.
EL TEST DEL TALENT
DESCOBREIX ELS TEUS TALENTS!

Per desenvolupar-nos professionalment, i també personalment, necessitem conèixer quins són les nostres competències més destacades. L’objectiu d’aquest qüestionari  és evidenciar quin són els talents més importants que disposem per tal de poder desplegar el seu potencial.

^
Per tal que el test s’ajusti a la realitat, caldrà però contrastar la teva percepció amb 3-5 persones conegudes, preferiblement, que NO es coneguin entre sí, per tenir diferents visions.

Estàs preparat per fer-ho?

Posa a prova les teves capacitats amb aquest test.
Contesta, amb la màxima honestedat

PLA D'EMPRESA ONLINE

APLICACIÓ EN LÍNIA QUE PERMET LA REALITZACIÓ DEL PLA D’EMPRESA A DISTÀNCIA A LES PERSONES EMPRENEDORES

La importància d’un pla d’empresa:

“Durant les batalles t’adones que els plans són inservibles, però fer plans és indispensable”.
Aquesta cita, de Dwight Eisenhower, exemplifica perfectament la importància de fer un bon Pla d’Empresa.

Què es el pla d'empresa?

El Pla d’Empresa és l’eina que recull tota la informació relativa al projecte empresarial que voleu endegar. És el punt de partida per a la creació de l’empresa que us ajudarà a tenir en compte els elements rellevants, els recursos necessaris i les accions que cal considerar perquè l’empresa funcioni, fet que us permetrà disminuir i tenir controlats els riscos a l’hora de desenvolupar el vostre projecte empresarial.

La utilitat del Pla d’Empresa és doble:

^
Internament, obliga als promotors del projecte a estudiar la viabilitat de la seva aventura empresarial amb uns mínims de coherència, eficiència, rigor i possibilitat d’èxit.
^
Externament, és una esplèndida carta de presentació del projecte a tercers servint com a suport a l’hora de sol·licitar o cercar finançament aliè, nous socis, contactar amb proveïdors, administracions, etc.

Com et podem ajudar?

GLOBALLEIDA posa al teu abast un equip tècnic d’assessors per a que el teu projecte es converteixi en realitat a través d’assessorament especialitzat i personalitzat, així com suport per a la realització del pla d’empresa.

DIsposem d’una eina per realitzar on-line el Pla d’Empresa, que es complementa presencialment a GLOBALLEIDA amb l’assessorament per part de l’equip tècnic d’assessors en creació d’empreses que validarà i analitzarà la viabilitat del pla d’empresa elaborat.

Avantatges de fer el Pla d’Emprea Online

 

^
Sistema en línia (cloud computing)
^
Sistema que permet interactuar amb el tècnic assessor mitjançant el xat
^
S’accedeix des de qualsevol punt amb internet
^
Permet treballar en el moment que millor li va a la persona emprenedora
^
Multilingüe
^
Fàcil d’ús i molt intuïtiu

Com accedir a la plataforma?

Es pot accedir a la plataforma després d’una primera visita presencial a la nostra entitat on et facilitarem la informació de com accedir-hi i et registrarem.

Demana cita prèvia al telèfon 973 725 522 o emplenant aquest formulari:

New Field

3 + 7 =

Per a més informació sobre la política de privacitat: premeu aquí

Si ja estàs registrat/da, ja pots accedir a l’eina

Ficant la teva clau d’usuari i contrasenya

QUADERN DE L'EMPRENEDOR

Per aquelles persones que no vulguin fer el Pla d’Empresa a través de la plataforma online, posem a la seva disposició el Quadern de l’Emprenedor.

El Quadern de l’Emprenedor és una guia per elaborar pas a pas un pla d’empresa i està adreçat a aquelles persones que volen crear la seva pròpia empresa.

El quadern ha estat editat per GLOBALLEIDA i la Fundació Ceeilleida, en col·laboració amb el professor de creació d’empreses de la UdL José Manuel Alonso.

La guia té una clara vocació pràctica i pedagògica, per ajudar a les persones emprenedores a posar en marxa els seus projectes i facilitar el conjunt d’accions, decisions i tràmits que han de realitzar.

La guia unifica el servei de suport i assessorament que s’ofereix actualment a GLOBALLEIDA, atès que el seu contingut és el mateix que el que hi ha dins de la plataforma del Pla d'Empresa online, però en suport paper.

AJUTS AL TEIXIT EMPRESARIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA

CONVOCATÒRIA 

 

Què són?

Són ajuts econòmics que destina l’Ajuntament de Lleida i que estan adreçats a persones que tenen negocis de nova creació o negocis ja existents que vulguin ampliar o millorar la seva activitat al municipi de Lleida.

 

Qui els pot demanar?

Persones físiques o jurídiques que:

 

^
Tinguin un nou projecte empresarial o engegat amb menys d’1 any d’antiguitat.

 

^
Tinguin una empresa ja existent amb un projecte de millora o creixement.

Quina quantitat es pot demanar?

Els ajuts poden ser d’entre 1.500 i 3.000€ amb una inversió mínima de 3.000€ (sense tenir en compte l'IVA)

 

On em puc informar?

Palma – centre de recursos juvenils

C. la Palma, 6-10 · Lleida
Tel. 973 700 666
joventut@paeria.cat

Regidoria de Promoció de la Ciutat

Av. de Tortosa, 2 · Lleida
Tel. 973 700 616
Tel. 973 725 522
imc@paeria.cat
globalleida@globalleida.org

Casal de la Dona

Pl. Fanalets de Sant Jaume, s/n. · Lleida
Tel. 973 700 461
politiquesigualtat@paeria.cat

HORARI D'ATENCIÓ
De dilluns a divendres:
Matí:  de 8:00 a 15:00 h

CONTACTA AMB NOSALTRES
Tel. 973 725 522
Rambla Ferran 21 9a planta
25007 Lleida
 

 

HORARI D'ATENCIÓ
De dilluns a divendres:
Matí:  de 8:00 a 15:00 h

 

CONTACTA AMB NOSALTRES
Rambla Ferran 21 9a planta
25007 Lleida