Escala Solar, un projecte agrovoltaic que uneix la fotovoltaica i l’agricultura com elements clau dins de la transició energètica i  Noguera renovables, un projecte dedicat a la producció de biometà amb la gestió dels residus agroremaders

 

Projectes empresarials vinculats al CEI Cervera i CEI Balaguer que formen part de la Xarxa CEI que dinamitza GLOBALLEIDA

Avui a UA1 Lleida Ràdio hem conegut dos projectes innovadors i singulars d’energia verda, es tracte del cas d’ Escala Solar i Noguera renovables,  projectes vinculats al CEI Cervera i CEI Balaguer.

Des del 2011 el consorci GLOBALLEIDA, dinamitza  la Xarxa CEI, formada actualment per 18 centres empresarials distribuïts per les comarques de Lleida, amb l’objectiu de dinamitzar-les econòmicament i crear-hi ocupació.

El centres que formen part de la Xarxa són un pol d’excel·lència empresarial i un punt de trobada on es promou la innovació com a factor clau de competitivitat i la creació de llocs de treball de qualitat. Facilita l’inici de les noves activitats empresarials en un entorn que afavoreix el seu desenvolupament i consolidació posant a la seva disposició infraestructures i serveis d’acompanyament a la creació d’empreses.

A més  en els centres empresarials es faciliten les relacions de col·laboració entre els emprenedors, fet que facilita compartir sinergies i l’inici de noves activitats compartides, i avui hem conegut un cas.

Es tracte d’un dels projectes innovador i singular  vinculat al CEI Balaguer que hem conegut avui,  de la mà Sebastià Farré, de l’empresa Torre Santamaria, dedicat a la producció de biometà amb la gestió dels residus agroremaders, que s’ha presentat als fondos Next Generation EU (Fondo de Recuperación Europeo),  en el què està col·laborant  l’Ígor Garcia,  de l’enginyeria Agile Development.

El segon projecte singular i innovador  d’energia verda és el que lidera, el Gerard Espinagosa de l’empresa Escala Solar. Una enginyeria ubicada al CEI Cervera, especialitzada amb el disseny i muntatge de sistemes fotovoltaics, que actualment treballa en un projecte agrovoltaic que uneix la fotovoltaica i l’agricultura com elements clau dins de la transició energètica.

Un projecte pioner a Catalunya perquè introdueix el cultiu de plantes mel·líferes, les  arnes d’abelles per l’apicultura i la integració amb l’entorn. Una aposta per la millora de l’ecosistema a través de la pol·linització.

 

Seccions – GLOBALLEIDA