Amb 3 equips de Lleida classificats a la semifinal mundial d’aquest certamen

Avui hem parlat del programa Technovation Girls , que es va presentar en el marc de la jornada Dona & Emprenedoria organitzada per la Paeria  i GLOBALLEIDA, una proposta per potenciar les vocacions tecnològiques entre les noies i que enguany comptarà amb tres equips lleidatans a la semifinal mundial.

La Laura Mancho de l’equip Stranger Girls  de les juniors, amb el projecte Nobllying, una app per ajudar als nens que pateixen bullying i l’ Aitana Guillem, de l’equip AIM Technologieds, de les sèniors que han fet un projecte sobre la violència de gènere, ens han explicat la seva experiència i lo molt que han valorat la motivació que les mentores els hi ha donat durant tot el procés.

Una experiència amb la què es vol ajudar a empoderar a les noies per encoratjar-les a triar un futur professional relacionat amb la tecnologia. Un programa en el què aquest any han participat 20.400 noies d’entre 10 i 18 anys de 62 països, de les quals una quarta part, 5.400 noies han arribat a la final, amb 1520 projectes presentats dels què, 261 han passat a semifinal mundial.  Les dades a Catalunya han estat de 232 participants en 62 equips, dels quals 7 han estat semifinalistes. I amb molta satisfacció el passat 15 de juny   vam saber que 3 són de Lleida, 2 de la categoria júniors i 1 de la categoria sènior.

Technovation Girls és una iniciativa global amb l’objectiu d’incrementar la participació́ femenina en l’àmbit tecnològic, impulsada per l’Associació́ Espiral, amb el suport de la Generalitat, compta amb la col·laboració́ de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, de firmes vinculades al món tecnològic a través de l’Associació́ d’Empreses de Tecnologies de la Informació́ de Lleida (AETI), l’Ajuntament de Lleida i GLOBALLEIDA

Programa UA1