El pensament lateral per emprendre o innovar, el màrqueting, la comunicació offline o WhatsApp com a canal de comunicació han estat algunes de les temàtiques impartides aquesta setmana.

El CEI Pallars Jussà aquesta setmana  ha impartit la sessió Aprofita la creativitat i el pensament lateral per emprendre o innovar, dirigida a persones de qualsevol àmbit professional amb inquietud per créixer professionalment, que ha volgut fer una reflexió a l’alumne sobre si aprofita tot el teu potencial de creativitat i enginy. En aquest sentit, la càpsula ha volgut demostrar que hi ha una manera per fer que la creativitat i l’enginy apareguin quan els necessitem, i no només de manera espontània i sobtada, aplicant el pensament lateral. El pensament lateral és un mètode de pensar creat per Edward de Bono per utilitzar la creativitat, perspicàcia i enginy de manera sistemàtica i efectiva davant dels reptes.

Per la seva part, el CEI Cervera ha ofert la càpsula Internet màrqueting per a PIMES i emprenedors, que ha tingut com a objectiu conèixer en profunditat totes les possibilitats que ofereix el màrqueting per internet.

Així mateix, el CEI de les Borges Blanques ha portat a terme l’acció formativa Curs de pricing: com fixar el preu per obtenir la màxima rendibilitat. El principal objectiu d’aquesta proposta formativa és donar les eines bàsiques als emprenedors i empresaris per dur a terme la seva estratègia de preus. S’ha centrat a determinar correctament el preu centrant-se en conceptes com els costos, els marges i finalment el valor. Es facilitaran eines per aplicar els diferents mètodes i estratègies de fixació de preus que té a l’abast una empresa.

També el Ceeilleida i el CEI Tàrrega han ofert, respectivament, les seves segones sessions del cicle de Dijous Emprenedors. El Ceeilleida, dins del Mòdul de màrqueting per a la petita i mitjana empresa, va impartir la sessió dedicada al Missatge i la comunicació offline, que ha pretès donar metodologia i ajudar als assistents a com traduir aquesta estratègia empresarial en un missatge concret. En aquesta línia s’han treballat conceptes com brand statement, brand profile, claim i elevator pitch. A més, es van repassar les principals accions de comunicació (publicitat, mkt directe, RRPP, patrocini…) i veure quins avantatges i desavantatges tenen i com utilitzar-les eficientment.

Els Dijous Emprenedors del CEI Tàrrega de Cal Trepat, va oferir la segona sessió de WhatsApp per a empreses com a canal de comunicació amb clients, que té com a objectiu explorar els canals de comunicació instantània disponibles i com aprofitar-los per atendre millor als clients i fer créixer el negoci sense que suposi un esforç extraordinari.

Pel que a les activitats formatives per millorar l’ocupabilitat de les persones dins el cicle dels  Dimarts Feiners, al Cei Solsonès s’ha impartit la càpsula  “Utilitza els teu smartphone en la recerca de feina”.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/13-3-17-cei_cervera-internet_marqueting_per_a_pimes_autonoms_i_emprened.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/15-3-17-cei_pallars_jussa-aprofita_la_creativitat_i_el_pensament_lateral.jpg