Celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, per tal de presentar els  resultats i els nous objectius del Centre de la Reempresa de Catalunya 

En set anys d’activitat, Reempresa ha donant continuïtat a 1.770 empreses a Catalunya generant una inversió induïda de més de 80 milions d’euros i, salvaguardat més de 5.100 llocs de treball. La taxa de supervivència de les empreses transmeses des del 2011 és del 87,5%. Els sectors serveis i indústria són els que mostren una taxa de supervivència més elevada.

24-07-2018. El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés, va presidir l’acte “Reempresa, avancem junts”, celebrat ahir, al Palau de Pedralbes de Barcelona. Ho va fer acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, M. Àngels Chacón, encarregada de donar la benvinguda als assistents i, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el president d’Autoocupació i director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer que van presentar els resultats i conduir l’acte.

Reempresa es va posar en marxa l’any 2011 de la mà de la patronal Cecot i d’Autoocupació per evitar que tanquessin negocis viables per falta de relleu. Aquell any, el 2011, vam salvaguardar poc més de 13 empreses.

En set anys d’activitat, Reempresa ha intermediat processos de transmissió empresarial, donant continuïtat a 1.770 empreses a Catalunya, generant una inversió induïda de més de 80 milions d’euros i, el que encara és més important, salvaguardant més de 5.100 llocs de treball, el que vol dir, que el 91% de les persones que han reemprès un negoci han mantingut o incrementat el nombre de treballadors en plantilla. Cada dia s’evita que dues empreses catalanes abaixin la persiana gràcies a que un nou reemprenedor/a hi dona continuïtat. L’èxit de Reempresa es deu, en gran part, al compromís i col·laboració d’entitats públiques i privades i també de la confiança de cedents i reemprenedors per vendre o comprar una empresa a través del servei. La taxa de supervivència de les empreses transmeses des del 2011 a través del servei és del 87,5%.

GLOBALLEIDA va participat a l’acte, com a punt d’atenció oficial Reempresa. Des de el 2016 aquest consorci està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

En el 1er. semestre de 2018  hem sumat 19 casos d’èxit en el conjunt del territori i, s’han inscrit a la plataforma Reempresa 51 cedents i 57 reemprenedors interessats en comprar o vendre un negoci.  

Com a novetat en el decurs de l’acte es va anunciar la nova línia de treball que obra el Centre de Reempresa de Catalunya fins al 2020 destinada a ajudar les reempreses a créixer i consolidar-se.

Premsa: