Els representats dels diferents cellers han debatut sobre les línies estratègiques de futur i els reptes que s’han d’afrontar per continuar creixent.

Els viticultors de Lleida volen redefinir el seu posicionament i fer-se un lloc més ampli en el segment “Premium

Un sector que agrupa prop de 50 empreses amb una facturació de 70 Milions d’euros.

El projecte, impulsat per GLOBALLEIDA i cofinançat per el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), ha volgut implicar a tot el sector vitivinícola de la província de Lleida, independentment de la seva pertinença o no a la Denominació d’Origen Costers del Segre.

La presentació, feta a Lleida, s’ha dut a terme davant d’una vintena de representants del sector que contemplen les diferents tipologies d’empreses vitivinícoles, des de les més Premium i reconegudes fins a aquelles de més recent creació o sense marca pròpia llançada al mercat. En aquesta reunió s’han compartit els resultats de la primera fase del projecte on, entre d’altres, s’ha entrevistat a més del 50% de les empreses vitivinícoles de Lleida i s’han analitzat models de referència com el de la DO Empordà.

Els temes tractats a l’estudi com són el posicionament, la segmentació dels clients i estratègies per a la millora de la competitivitat i posicionament empresarial i territorial, han provocat un fort interès a la comunitat, que ha debatut sobre quines han de ser les línies que es potenciïn a futur, des de la perspectiva comuna de la “premiurització del sector”.

Durant la presentació també s’han definit les properes passes del projecte, com els grups de treball on es discutiran quines han de ser les actuacions a dur a terme per al sector en els propers anys de manera segmentada segons la diferent tipologia d’empreses. Cal tenir en ment que el sector congrega prop de 50 empreses, molt heterogènies entre si a nivell de producte, amb una facturació de 70 Milions d’€ i que ha crescut moderadament en facturació en els últims 5 anys.