Avui, dijous 8 d’octubre, s’ha celebrat a la Universitat de Lleida, la VI Jornada d’Orientació Professional sota el títol “On esTIC? Eines tecnològiques”, Jornada co-organitzada per diverses entitats entre les que es troba GLOBALLEIDA, que es va incorporar al Comitè organitzador des de la 3a edició fins ara i en la que cada any es tracta una temàtica diferent.

El Comitè organitzador  integrat per institucions, entitats i organismes de caire públic i privat, de l’àmbit empresarial i laboral ha dissenyat la programació del contingut de la jornada, que és el resultat del treball conjunt dels representants de les institucions que formen part del Comitè organitzador, adreçat als responsables, professionals i tècnics, i tots aquells a qui els interessi l’orientació professional i la pedagògica.

Aquesta VI edició ha estat dedicada a les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions aplicades a l’Orientació, ja que hi ha diversos programes d’orientació on-line, eines TIC i aplicacions tecnològiques que poden ajudar a realitzar totes o alguna de les funcions pròpies de l’orientació.

Oriol Oró, conseller delegat de GLOBALLEIDA, ha participat en l’acte de cloenda d’aquesta jornada en la que s’ha reflexionat i s’ha ofert als orientadors i orientadores un espai d’anàlisi i debat de les TIC, que els hi permeti destriar les  eines i decidir quines són les més adequades en cada moment del procés orientador.

En aquesta edició, les Jornades han canviat de format per ser molt més pràctiques, amb tallers sobre eines tecnològiques que poden ajudar als participants a l’hora de fer orientació professional i d’estudis.