L’oferta permanent de serveis en diferents activitats i programes ha permès donar servei a 7.500  persones  i 323 empreses

A través del nostre servei d’assessorament s’han creat  84 noves  empreses que han generat 157 llocs de treball i una inversió inicial de prop de 2M€

De les actuacions que s’han portat a terme en el decurs del 2017, podem destacar  l’activitat dedicada a la creació i la competitivitat de les empreses, a través d’accions i programes amb els quals s’han fet 793 assessoraments, 4,1 al dia  amb un resultat de 84 empreses creades al territori i 157 nous llocs de treball. Aquestes empreses han generat una inversió inicial de 1.883.674,92€.

L’oferta permanent de serveis en diferents activitats i programes dins les àrees d’Emprenedoria i empresa, dinamització de la Xarxa Cei, Projectes estratègics i territorials, Finançament, Formació i Talent i ocupació  ha permès que durant el 2017 el consorci GLOBALLEIDA hagi donat servei a 7.500  persones  i 323 empreses,  unes xifres que demostren que el model de gestió utilitzat per a la dinamització de l’economia  lleidatana funciona.

GLOBALLEIDA, segueix treballant programes específics de creixement empresarial pel suport al desenvolupament del territori. Com és el cas del programa T’Acompanyem per autònoms i micropimes, que, amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de gestió econòmica, comercial i organitzacional, en  aquesta tercera edició estan participant  20 empreses, de les quals un 15% pertanyen a l’agricultura, un 5% pertany al sector de la construcció, un 10% a la indústria i un 70% al sector serveis.

Aquest any hem estrenat el programa Reempresa, un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Amb aquest programa s’han atès a un total de 62 cedents i 97 reemprenedors amb un total de 22 casos d’èxit que representen una inversió induïda de 705.00€, que com a resultat ha suposat el manteniment de més de 30 llocs de treball (57% homes i 43% dones)

En l’àrea de finançament, GLOBALLEIDA, com a promotor financer i dinamitzador de l’emprenedoria i l’empresa, amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial de les terres de Lleida, recursos per a endegar i consolidar els seus projectes, s’ha organitzat una Ronda de Finançament a Tremp en la que 10 empreses van demanar un suport financer de més de 600.000€ negociats. Està previst que enguany es celebri un altre Ronda a Balaguer.

Des de 2013 més de 194 empreses han assistit a les rondes de finançament i han sol·licitat recursos superiors als 20,6M€.

GLOBALLEIDA com a canalitzador de projectes cap a la Societat d’inversió Globalleida Inversions S.A, han presentat 21 projectes i 7 han aconseguit finançament per un valor total de  310.000 €

Per altra banda, també hem treballat l’àrea de Talent i Ocupació, amb la Plataforma virtual d’Ocupació,un sistema d’informació comú que integra els serveis d’ocupació de les entitats locals i permet la gestió d’informació comuna de les entitats participants. Amb les 13 entitats que actualment tenen accés a aquesta plataforma s’han gestionat 934 ofertes de treball publicades (gener-19 desembre 2017), una plataforma amb 13.626 usuaris i 2100 inscrits a la borsa de treball (gener-18 desembre 2017), 35 % homes i 65% dones.

Dins aquesta àrea també treballem, el programa d’orientació professional, “Dimarts Feiners” dirigit  a persones que estan en procés de recerca de feina, en la que s’han ofert 42 accions formatives en les que han participat 617 persones.

A través del catàleg de formació EmForma s’han ofert 250 activitats, 60 formadors i 8 àmbits d’especialització: Idea, Persona, Creació, Gestió Empresarial, Finançament, Internacional, Innovació i eines2.0. L’activitat formativa durant aquest any ha estat molt intensa s’han impartit 134 accions formatives arreu del territori a les que han assistit 1.598 persones.

Per tal de dinamitzar i promocionar les empreses de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida, GLOBALLEIDA, ha seguit apostant un any més per posar al seu abast l’oportunitat de participar en les principals Fires de Lleida, com Sant Miquel, Municipàlia, La Fira F&T o la d’Ocupació de la UdL.

En l’àmbit del foment  de l’esperit emprenedor hem seguit treballant  el programa E2, Escola d’Emprenedors, conjuntament amb la delegació del Departament d’Ensenyament a Lleida, en el que han participat  2.428 alumnes i 54 professors de 27 centres que han sol·licitat 78 activitats de gener a octubre.

En els premis E2 que formen part d’aquest programa adreçat a totes les etapes educatives celebrat aquest 2 de novembre passat, van participar més de 225 alumnes de diferents centres del territori. Dels  10 centres educatius que es van presentar en aquesta IV edició han estat guardonats dotze projectes.

Com a novetat aquest tercer trimestre hem estrenat el programa EROVET: Fostering youth employability through an European Research Group on VET, Programa europeu liderat per GLOBALLEIDA per millorar i fomentar l’accés al mercat laboral dels  estudiants de Formació Professional. Un programa que es treballarà  amb xarxa amb set països socis, (Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia, Espanya i Grècia),  que ha rebut una subvenció de 141.800€ als que GLOBALLEIDA ha sumat 22.160€.

Pel que fa a la promoció de sectors estratègics s’han continuat els treballs iniciats l’any 2015 amb tres projectes principals: La consolidació del clúster.  S’ha publicat la pàgina web de l’Associació (www.catalanoliveoilcluster.org) i s’està treballant per ampliar el número de socis de l’Associació fent presentacions en diferents jornades i fires de l’àmbit agrari i alimentar; Millora de les capacitats de producció, màrqueting i comercialització de les empreses oleícoles de Lleida.  S’ha dut a terme un cicle de jornades entre els mesos de juny i setembre en el que han participat al voltant de 150 persones i L’elaboració d’una marca conjunta d’oli Premium. També s’ha iniciat l’estudi de les possibilitats d’elaboració d’una marca conjunta d’oli Premium entre les diferents empreses productores locals.

En quant al sector del vi, en el mes de juliol es va iniciar un projecte de reforç de la competitivitat del sector vitivinícola de la província de Lleida. Actualment, ens trobem definint la visió de futur del sector i identificant àrees de millora i accions (tant individuals com en col·laboració) per dur a terme amb els cellers de Lleida.

Per tal de donar continuïtat als projectes del clúster de l’oli i del turisme actiu de Lleida  iniciat l’any 2016, hem presentat un nou expedient a la línia d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals del SOC.

Pel 2018, el projecte de l’Oli inclou dues accions: la Implementació i llançament de la marca conjunta d’oli. Aquest projecte dóna continuïtat a les tasques fetes aquest any 2017 . Per l’any 2018 es preveu l’obtenció de la primera edició d’aquest oli i el seu llançament i introducció en el mercat. I l’estratègia de penetració del segment Premium en el mercat del BENELUX.  L’objectiu és incrementar la penetració del producte Premium de les empreses oleícoles de Lleida, així com conèixer en profunditat l’estructura del procés de compra d’aquests mercats.

El Projecte turisme actiu  planteja una única actuació per la Identificació de les millores a realitzar en el producte turístic per atreure el segment corporatiu de Madrid.  L’objectiu és incrementar les vendes de producte turístic de les empreses de Turisme de Muntanya, específicament pel mercat turístic corporatiu de la Comunitat de Madrid.

GLOBALLEIDA seguirà centrant la seva activitat en impulsar la creació i la competitivitat de les empreses i en el foment de l’ocupació, a través de accions i programes en quatre àmbits: Emprenedoria i empresa, Dinamització de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores, Projectes estratègics i territorials i Talent i ocupació

Durant el 2018, seguirem treballant tots els projectes iniciats i de continuïtat, per tal d’aconseguir millorar i augmentar la creació, el creixement i la consolidació empresarial a més de facilitar l’accés laboral i contribuir així, a reduir l’atur al nostre territori.