Xifra que correspon al 32% de les 1.284 ofertes de feina publicades en el 1er. semestre de 2018

2018-07-12. Per tal de fomentar i generar ocupació, al 2016 es va iniciar  la implantació de la Plataforma Virtual d’Ocupació, a través dels serveis locals d’ocupació, a la que actualment estan adherides 13 entitats, que disposen d’accés i amb la que s’han gestionat un total  de 1.284 ofertes de treball en el 1er. semestre de 2018.

De les ofertes publicades a la plataforma, el 32% ja estan cobertes i  la resta estan en procés de selecció, el que suposa la incorporació al món laboral de 410 persones.

Per comarques de les 1.284 ofertes publicades, el 80% pertanyen al Segrià, el 8% a l’Alta Ribagorça, el 4% al Pla d’Urgell, el 2% a les Garrigues, el 2% a l’Urgell, el 2% a la Noguera i l’ 1% a la Segarra.

La Plataforma Virtual d’Ocupació és un sistema d’informació comú que permet compartir informació sobre les empreses que ofereixen llocs de treball i persones que busquen feina. A més també disposa d’una borsa de personal formador.

Actualment la Plataforma compta amb 2.122 persones usuàries inscrites que des de la web de GLOBALLEIDA, poden inscriure’s a les ofertes de treball que els interessin i participar a les sessions formatives d’orientació laboral que s’ofereixen a la província de Lleida, amb l’objectiu treballar aspectes de la orientació professional com: habilitats i competències, canals de recerca de feina i tendències del mercat de treball per facilitar la recerca de feina.