Per setè  any consecutiu la Paeria i  GLOBALLEIDA han organitzat aquesta jornada en el marc del Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de promoure la formació, el networking i el debat sobre l’emprenedoria femenina

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i GLOBALLEIDA han organitzat la Jornada Dones i Emprenedoria D&E”que ha tingut lloc aquest dijous al CaixaForum de Lleida.

L’objectiu principal de la jornada ha estat crear un espai de trobada entre les emprenedores i empresàries lleidatanes, i visualitzar el talent femení com a motor  social,  promoure la formació i el debat sobre l’emprenedoria femenina, presentar experiències i compartir aprenentatges. Una jornada que en aquesta edició ha estat centrada en la dona i les tecnologies, ja que la incidència de les dones en aquest sector es molt baixa.

Per donar el tret de sortida hem comptat amb la conferència inaugural “Que hace una chica como tú en un sitio como este” a càrrec de la Cynthia  Gálvez, enginyera informàtica i dissenyadora gràfica especialitzada en realitat augmentada  i mixta, creadora de l’empresa Esmuik., dedicada entre d’altres, a projectes relacionats amb la neurociència a l’aprenentatge, per al desenvolupament cognitiu de nens i nenes, treballant àrees de l’atenció primerenca: memòria, atenció, percepció i raonament lògic utilitzant la realitat augmentada a través del joc, un projecte guanyador en els I Premis “Iberus Emprèn” de Campus Iberus.

Seguidament s’ha fet la presentació del projecte Technovation challenge Lleida liderat per la professora Rosa Prats  i el seu equip, una experiència amb la que es vol ajudar a empoderar a les noies per encoratjar-les a triar un futur professional relacionat amb la tecnologia. Un programa en el que a nivell de tot Catalunya ja s’han inscrit més de 500 noies i que en aquesta edició compta amb la participació de 73 lleidatanes d’entre 10 i 18 anys.

Tot seguit en una taula d’experiències emprenedores en clau lleidatana Talent de Ponent arreu del món, han participat la Remei Capitán, creadora de l’empresa d’agraïments especialitzada en organitzar funerals laics i religiosos a Lleida, l’Ester Gasol de l’empresa Onart fotografia i disseny gràfic; a l’Olga Valls de l’empresa On! Credule dedicada al disseny de sabates i a la Sandra Bertran, estadística en l’àmbit de la investigació per a la Universitat de Lleida, quatre realitats que representen el talent de Ponent. Totes han coincidit que tenen una gran passió pel que fan i que la constància, dedicació i autoconfiança han estat bàsiques per aconseguir ser on són.

Per acabar s’ha fet un resum i conclusions de la jornada d’una manera molt especial i divertida i com no podia ser d’un altre manera a càrrec d’una dona amb una professió molt poc freqüent en les dones com és el cas de la pallassa, Núria Caballol, que en la seva intervenció ha destacat que l’organització d’aquest tipus de jornada demostra la voluntat de sumar i contribuir en la conscienciació en favor de la igualtat, el paper de les dones a la societat i sobretot ha incidit en la participació de la dona en tots els àmbits i en el cas concret d’avui en el de la dona emprenedora.

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, el Regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró han estat els encarregats d’inaugurar i cloure  aquesta jornada organitzada per setè any consecutiu entre ambdues entitats i què en aquesta edició ha comptat amb prop de 150 assistents.

Premsa: