Balaguer obre les portes del seu centre dedicat a l’emprenedoria i innovació, amb capacitat per allotjar a 10 empreses

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar ahir el Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer, un espai ubicat al centre històric de la ciutat i destinat a facilitar la creació de noves empreses amb contingut innovador.

El centre de dues plantes compta amb 10 oficines destinades al lloguer per part d’emprenedors disposats a tirar endavant els seus projectes o idees de negoci. A banda, disposa d’una sala d’actes polivalent i una de reunions a la planta baixa i un espai de coworking a la primera, aquest està pensat perquè els professionals instal·lats al CEI comparteixin espai de treball, tant físic com virtual. Tots els mòduls compten amb connexió a internet, telèfon, calefacció i aire acondicionat. 

Els emprenedors instal·lats en el centre, a banda de gaudir de bonificacions en el lloguer durant els primers dos anys, gaudiran dels serveis que ofereix la xarxa de CEI que dinamitza GLOBALLEIDA, ens al qual també està integrat el de Balaguer, com ara la formació i l’assessorament empresarial, entre d’altres.

El cost d’aquest equipament ha estat, aproximadament, 1.200.000 euros, finançats en un 80% a través de subvencions i un 20% d’aportació directa de l’Ajuntament. Una inversió que, segons l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, no hagués estat possible “sense l’ajuda, guiatge i plena col·laboració de la Diputació de Lleida, que de forma directa o indirecta, ha participat en un 60% del cost de l’obra”.

Així mateix, ha afirmat que l’Ajuntament “no ha acabat la feina”. “Continuarem donant contingut a l’espai i aquest serà l’embrió, el melic, d’una actuació de l’Ajuntament en favor de tots els que vulguin arriscar-se, generar riquesa i innovar”, ha assegurat.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que, en la Catalunya actual, “hi ha dos conceptes que no podem desatendre, que són implícits en el projecte CEI: l’emprenedoria i la innovació”. I ha afegit un tercer repte, el de la internacionalització, “com una oportunitat per al desenvolupament local i territorial”.

“Les administracions i els governs podem i hem d’ajudar, però sense emprenedors i un entramat empresarial valent, decidit i amb idees, la dinamització econòmic i social del nostre i de qualsevol altre país no seria possible”, ha dit Reñé.

A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau; el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró; i diversos regidors del consistori balaguerí i diputats provincials.

Lleida, 11 de febrer de 2015