GLOBALleida ha renovat avui, el seu compromís amb el programa Reempresa per garantir la continuïtat dels negocis a la demarcació de Lleida.

En el període 2011-2018 hi ha hagut més de 120 casos d’èxit a la demarcació de Lleida que han generat una inversió induïda de 2,9M d’euros i ha salvaguardat més de 280 llocs de treball.

Les dades acumulades a Catalunya des de l’any 2011, sumen més de 2.100 reempreses d’èxit. Més de 6.000 llocs de treball salvaguardats i més de 95M d’euros d’inversió induïda.

Lleida, 26 de març del 2019. GLOBALleida ha renovat avui, el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya per garantir la continuïtat de les empreses del territori en un acte celebrat, a la seu d’Autoocupació a Lleida.

El consorci GLOBALLEIDA amb la signatura de la renovació de l’acord de col·laboració amb la patronal Cecot es compromet a seguir desenvolupant el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

L’obertura dels 12 nous Punts d’Atenció de Reempresa a la província de Lleida, mitjançant GLOBALleida i la participació de les àrees de Promoció Econòmica dels diferents Consells Comarcals, té la finalitat única d’evitar el tancament d’empreses en funcionament a través de l’establiment d’un mercat únic, físic i virtual, per a tot el territori.

La posada en marxa de la col·laboració ha permès la inclusió de GLOBALleida i els Consells Comarcals com a Punts d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya. A l’activar-se la delegació, es permet la publicació i gestió d’anuncis propis, així com la inclusió al llistat de Punts d’Atenció del Centre de Reempresa a la província de Lleida.

Els indicadors d’impacte a destacar del 2018 a Lleida són de, 113 Reemprenedors i 102 cedents atesos a la província de Lleida, amb un resultat de 38 Reempreses d’èxit que ha suposat el manteniment de 73 llocs de treball amb una inversió induïda: 681.260,00 €

Pel que fa als indicadors d’impacte a destacar des del 2011 al 2018 a Lleida, sumem  el 6% dels casos d’èxit del programa reempresa de Catalunya, amb més de 120 casos d’èxit que han  salvaguardat més de 280 llocs de treball amb una inversió induïda de 2.900.000€. D’aquests el 37% de les persones reemprenedores estaven a l’atur, un 42% de les reempreses d’èxit són del sector del comerç i el 31% dels reemprenedors supera els 30 anys d’edat.

Les dades de Reempresa acumulades a Catalunya, sumen més de 2.100 reempreses d’èxit a Catalunya des de l’any 2011. Més de 6.000 llocs de treball salvaguardats i més de 95M d’euros d’inversió induïda.

Un programa reconegut al 2017, amb el Premi Europeu de Promoció Empresarial (EEPA) que atorga la Comissió Europea, en la categoria que premia les iniciatives que treballen per la millora de l’entorn empresarial. Aquests premis reconeixen les actuacions i mesures exitoses que han contribuït al foment de les empreses i la iniciativa empresarial. Aquest reconeixement posa en valor l’aportació de Reempresa com a política innovadora en favor de la petita i mitjana empresa i la seva contribució a la salvaguarda del teixit empresarial del país i a la lluita contra l’atur.

I al desembre de 2016 la New York University va incloure la Reempresa entre els 15 millors exemples de polítiques de desenvolupament municipal a nivell mundial. L’estudi s’ha bastant en més de 100 entrevistes amb experts en política urbana dels Estats Units i de tot el món.

GLOBALLEIDA, treballa el programa de Reempresa a la província com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses, ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. Així com també,  forma part de l’extensa xarxa d’organismes públics, organitzacions empresarials i entitats professionals que fan possible que, cada dia, cedents i reemprenedors es coneguin.

L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

A l’acte d’avui hi ha participat el diputat Paco Cerdà, el Delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Alturo, el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el president de GLOBALLEIDA, Ramon Roca, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

Premsa: