Globalleida Inversions S.A, una nova societat per a la creació i creixement d’empreses i la generació d’ocupació

Amb una dotació inicial de 650.000€ que és multiplicarà amb la coinversió  de les xarxes de Business Angels i les entitats financeres

Des de GLOBALLEIDA, s’ha impulsat la creació de la Societat Globalleida Inversions S.A, amb l’objectiu de vehicular la inversió privada cap a projectes d’alt potencial de creixement relacionats amb el territori de Lleida.

Aquesta Societat està avalada per les institucions que formen part del consorci,  experts de reconegut prestigi i escoles de negocis. Els inversors són empreses i empresaris de primer nivell vinculats a les terres de Lleida.

La Societat, que aporta una dotació inicial  de 650.000€, multiplicarà el seu capital per l’efecte de les coinversions en els projectes empresarials d’alt potencial de creixement seleccionats, gràcies als convenis amb les xarxes de Business Àngels i entitats financeres.

Un cop constituïda aquesta societat, el consorci GLOBALLEIDA, actuarà exclusivament en la gestió del deal flow, canalitzant projectes a través de, la Xarxa dels 18 Centres d’Empreses Innovadores distribuïdes pel territori amb programes específics de Creixement Empresarial i actuacions per  apropar la captació de Finançament pels emprenedors i empreses de nova creació (amb Rondes d’assessorament Financer i la relació directe amb les xarxes de Business Àngels i Fòrums d’inversió).

A Catalunya, els emprenedors aposten cada vegada més pels inversors privats,  ja que en moltes ocasions, el alt grau d’innovació dels seus projectes és la causa de que sigui l’únic finançament al que poden accedir.

Catalunya és pionera a Espanya en inversió de Business Àngels Actualment EUA i Regne Unit són els dos països  occidentals  amb més Business Àngels. La tendència és que en els propers anys augmenti aquest tipus d’inversors com a la resta d’Europa.

La societat Globalleida inversions, S.A, ha estat presentada pel president de  GLOBALLEIDA Antoni Brufau, acompanyat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, el president de la Cambra de Comerç de Lleida i de Tàrrega, Joan Simó i Delfí Robinat,  patrons del Consorci, així com també del president executiu, Ramon Roca i del seu conseller delegat, Oriol Oró.