Amb la participació d’ENISA i LOANBOOK Capital, entitats de finançament alternatiu al bancari per a Pimes que han donat a conèixer els seus productes a una vintena d’empreses lleidatanes.

Reunits per GLOBALLEIDA, Eloi Noya, director de crèdit Loanbook i Ignacio Aguado, analista d’inversions d’ENISA han donat a conèixer els seus productes i oportunitats financeres a una vintena d’empreses inscrites, principalment dels sectors TIC i agroindústria.

Després de la sessió informativa, vuit  empreses  han demanat entrevista individual amb aquestes entitats financeres per conèixer les condicions concretes que els hi poden oferir per poder tirar endavant els seus projectes empresarials.

Cal destacar que GLOBALLEIDA, com a promotor financer i dinamitzador de l’emprenedoria i l’empresa, amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial de les terres de Lleida, recursos per a endegar i consolidar els seus projectes, reuneix periòdicament a analistes de les principals fonts de finançament públic(productes ICF i ICO) i privat (Crowdfunding i Business Angels per a start-up i empreses innovadores), per ajudar-los a  trobar la línia de finançament més adient.

Des de finals del  2013, semestralment es fan Rondes de Finançament, amb un acumulant de participació de més de 180 empreses lleidatanes.

 

Les entitats convidades

ENISA, Empresa de capital públic, adscrita al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través de la Direcció General d’Indústria i de la PIME, proporciona finançament a llarg termini a emprenedors i empreses amb capacitat de desenvolupar models de negoci viables i innovadors fonamentalment a través del préstec participatiu, un instrument financer a mig camí entre el préstec bancari i el capital risc, que proporciona recursos a llarg termini sense interferir en la gestió de les empreses que el reben. Aquest finançament no exigeix més garanties que les del propi projecte empresarial, amb imports des de 25.000 € a 1.500.000 €.

LOANBOOK Capital, empresa d’assessoria i administració especialitzada en finançament a pimes a Espanya, plataforma online de crowdlending que posa en contacte a les empreses amb els inversors. Es tracta d’un finançament complementari al bancari, fàcil, àgil i transparent que ofereix a les empreses amb més de 3 anys d’activitat amb una facturació superior a 500.000€, finançament de circulant mitjançant préstec i descompte de pagaré en menys de 72hores.

 

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, i el vicepresident del col·legi d’economistes, Josep Mª Riu, han estat els encarregats de presentar la jornada i donar la benvinguda als participants que han assistit a la jornada que ha tingut lloc a les instal·lacions del Col·legi d’Economistes.

 

Lleida, 21 d’abril de 2016