Més del 70% de les start-ups de Lleida que han participat al Pla Embarca de la Generalitat  gestionada des de GLOBALLEIDA han augmentat el seu volum de negoci en un any.

Les 11 empreses lleidatanes que han passat pel programa el 2015 han facturat conjuntament 2,3 M€ – el triple que l’any anterior-, i la major part han aconseguit incrementar el seu finançament.

L’objectiu del Pla Embarca és accelerar les vendes de les companyies a través de l’assessorament per part de mentors i experts.

El termini per accedir a la tercera convocatòria del programa estarà obert fins al 29 de febrer.

Més del 70% de les start-ups de Lleida que han participat en l’edició 2015 del Pla Embarca, impulsat conjuntament per Catalunya Emprèn i ACCIÓ i gestionada des de GLOBALLEIDA, han augmentat el seu volum de negoci en un any. Les 11 empreses que han passat pel programa han facturat 2,3 M€ conjuntament, una xifra que triplica la del 2014. La major part, a més, ha aconseguit augmentar el seu capital a través d’inversors privats i d’instruments de deute.

En el cas d’Arantec Enginheria, una de les empreses que ha participat, la facturació s’ha multiplicat per 5 i, a més, l’empresa ha creat tres nous llocs de treball en un any. Arantec ha creat la solució Smartyplanet de sensors amb tecnologia Cloud per a la monitorització ambiental, la gestió de riscos naturals i altres fenòmens meteorològics.

Un exemple diferent és l’empresa Guidd SL, que va entrar al programa com l’Associació Balmes Blancs gestionant un refugi a la Vall de Siarb (dins les Start-DMC). El Programa els hi fet replantejar el model de negoci  fins evolucionar cap a un projecte tecnològic, desenvolupant una plataforma online anomenada Guidd que permet als diferents experts promocionar els seus productes/serveis a altres usuaris, i sempre sota una visió d’àmbit global.

Són dades de balanç de la segona edició del Pla Embarca, una iniciativa que s’emmarca en el programa Start-Up Catalonia i que té com a objectiu principal accelerar les vendes de les empreses que hi participen. El programa té 8 mesos de durada i s’adreça a start-ups en fase inicial que tenen un producte o servei innovador i un pla de creixement ambiciós.

El Pla Embarca es va posar en marxa el 2013. Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “214 start-ups de tota Catalunya ja han passat per aquest programa, que busca impulsar projectes d’emprenedoria en fase inicial. Ajudem a validar els models de negoci perquè tinguin èxit al mercat, i donem suport a empreses de sectors molt diversos, des de la biotecnologia fins a Internet of Things, passant pel turisme, el tèxtil i les TIC”.

Les empreses segueixen una estratègia de creixement a les diferents acceleradores Start-up Catalonia ubicades arreu de Catalunya, una d’elles a la seu de GlobaLleida. Compten amb l’assessorament d’una xarxa de mentors i experts, així com sessions de networking per facilitar els contactes professionals amb l’ecosistema emprenedor.

90 noves empreses per a la 3a edició del Pla Embarca

La convocatòria per a la tercera edició del Pla Embarca, oberta fins al 29 de febrer, està adreçada a 90 companyies de tota Catalunya. Les start-ups que siguin seleccionades iniciaran el programa el pròxim mes d’abril a les diferents acceleradores del territori.

Les empreses participants a l’última edició

Acceleradora de Lleida

In Situ SCP

Arantec Enginheria SL

Happyclick SL

Guidd

Naut Viajes SL

Globaldron

Feeling Projects SL

Ariadna Boixader – Olea Soul

Profeamida

Rubicon Water

Venditec

 

 

 

Lleida, 4 de febrer de 2016