Acte en el que s’han  presentat 12 projectes finalistes i s’ha fet el lliurament dels premis

D’entre els premiats, 2 projectes de CFGM i 3 de CFGS seran proposats pel Departament d’Ensenyament i GLOBALLEIDA per participar a la Final Catalana dels premis “Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya” que es celebrarà a principis de 2021 a Barcelona.

 Aquests premis formen part del programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria amb el que al 2020 han rebut formació 2.080 alumnes i 44 professors de 23 centres educatius del territori

Avui, a l’Edifici Mercolleida ha tingut lloc, la VII edició del lliurament dels Premis E2, Escola d’Emprenedors organitzats per GLOBALLEIDA i, els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida,  acte que s’ha celebrat de forma semipresencial amb un aforament molt reduït per garantir les mesures de seguretat que requereix aquesta situació i la resta de l’alumnat ha seguit l’acte des dels respectius centres educatius en directe per Streaming, a través del canal de Youtube de GLOBALLEIDA.

Els Premis E2, formen part del Programa de foment de l’esperit emprenedor “E2,Escola d’Emprenedors”, adreçat a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la província de les etapes infantil, primària,  secundària obligatòria i post-obligatòria, iniciativa amb la què, s’ha aconseguit ordenar l’oferta formativa, per a totes les etapes educatives, oferint activitats a l’alumnat i el seu personal docent.

El programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria, en el 2019 va  oferir 82 activitats amb les  què han rebut formació 2.700 alumnes i 42 professors de 36 centres educatius del territori. En 2020 i a data 30 de novembre  s’han fet 68 activitats en las que han rebut formació 1.814 alumnes i 44 professors de 21 centres educatius.

En aquesta VII edició els 11 centres participants han estat, FEDAC Guissona; FEDAC Lleida; INS Guindàvols, INS Alcarràs; Institut Torre Vicens; Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, PPT LLEIDA-IMO “Salvador Seguir”; Centre Integral de Formació professional ILERNA (Lleida);el Col·legi Episcopal de Lleida; La Salle Mollerussa; Ilerna i l’INS Escola del Treball, que han presentat 20 projectes de les etapes, secundària obligatòria i post-obligatòria i d’aquests, 12 han estat els finalistes que s’han presentat al públic assistent i per Streaming als centres educatius.

Els premis estructurats en 5 categories s’han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 6.000€

D’entre els premiats, 2 projectes de CFGM i 3 de CFGS seran proposats pel Departament d’Ensenyament i GLOBALLEIDA per participar a la Final Catalana dels premis “Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya” que es celebrarà a principis de 2021 a Barcelona.

En aquesta edició, els premis han estat lliurats de la mà del regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria de Lleida, Paco Cerdà, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Lleida, Carles Vega, el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i els representant de l’empresa SEMIC i La Caixa,  com a patrocinadors d’aquets premis.

 PROJECTES GUANYADORS PREMIS E2 (Convocatòria 2020)

 Projectes presentats: 20

Centres participants: 11

ESO (3 PROJECTES)

 FEDAC Guissona

Estudis: 4t ESO

Nom projecte: SERVICE EXCHANGE. 2n ACCÈSSIT

Activitat: Aplicació on els usuaris poden penjar tasques que no tenen temps de fer i que altres usuaris poden realitzar a canvi d’una prestació econòmica, sobretot adreçada a persones joves.

S’ha valorat el plantejament de la idea de negoci, l’anàlisi de les fortaleses i debilitats, així com, la previsió de realitzar accions de fidelització de clients.

 Institut Guindàvols (Lleida)

Estudis: 4t ESO

Nom projecte: AMIKO. 1r ACCÈSSIT

Activitat: Aplicació per donat ajut psicològic a les persones, sobretot als joves

S’ha valorat l’ús de diferents tècniques de generació d’idees i el posterior plantejament de la idea de negoci. També s’ha valorat la simulació d’un prototip de l’aplicació, el disseny d’una pàgina web i els llocs de treball directes que es crearan.

  1. FEDAC Lleida

Estudis: 4t ESO

Nom projecte: AQUANEVE. PREMI A LA IDEA MÉS INNOVADORA O CREATIVA

Activitat: Parc d’atraccions

S’ha valorat especialment la idea, desenvolupant un servei que modifica un existent, plantejant un parc d’atraccions obert tot l’any on les atraccions s’adapten en funció de l’època de l’any. També s’ha valorat els llocs de treball directes que es crearan i la repercussió en altres empreses.

BATXILLERAT (3 PROJECTES)

  1. Institut Alcarràs

Estudis: 2n Batxillerat

Nom projecte: L’INFLUENCER MÀRQUETING A INSTAGRAM. UNA NOVA ESTRATÈGIA PUBLICITÀRIA. ACCÈSSIT

Activitat: Estudi de l’increment dels ingressos de les empreses que utilitzen influencers màrqueting.

S’ha valorat l’originalitat i actualitat del treball. Fa una comparativa estratègica de l’aplicació, avantatges i desavantatges de les diferents eines de publicitat convencional, versus l’influencer. Un treball de gran utilitat tant per a empreses usuàries com per a empreses de publicitat.

  1. Institut Alcarràs

Estudis: 2n Batxillerat

Nom projecte: DIVERFEST (negoci d’oci infantil al municipi d’Alcarràs). PREMI AL TREBALL DE RECERCA AMB MÉS APLICABILITAT AL MÓN DE L’EMPRESA

Activitat: Pla d’empresa d’un espai polivalent d’oci infantil a Alcarràs per a la celebració d’aniversaris, festes i altres esdeveniments.

S’ha valorat la qualitat i concreció del treball, l’estudi de mercat realitzat a la mateixa població a una mostra significativa que l’avala i que genera un impacte positiu en el territori (població d’Alcarràs), a l’externalitzar serveis com el càtering amb productes de proximitat de la zona.

  1. Col·legi Maristes Montserrat de Lleida

Estudis: 2n Batxillerat

Nom projecte: LA RENDIBILITAT D’UN EQUIP DE FUTBOL. PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA RELACIONAT AMB L’EMPRENEDORIA I LA CREACIÓ D’EMPRESES

Activitat: Anàlisi patrimonial, econòmic i financer dels equips de futbol per a determinar la seva rendibilitat fent especial esment al futbol femení

S’ha valorat el planteig de crear un equip de futbol femení que sigui rendible i per fer-ho, s’analitza exhaustivament tot l’entorn del negoci del futbol de 1a divisió, tant a nivell de model de negoci, fonts de finançament, competicions, normativa, etc.

PROGRAMES PRE-PROFESSIONALITZADORS (1 PROJECTE)

  1. PPT LLEIDA – IMO “Salvador Seguí”

Estudis: PTT Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic

Nom projecte: COOPERATIVA FLORALIA. PREMI AL MILLOR PROJECTE

Activitat: Crear i gestionar una empresa simulada pròpia. Concretament una cooperativa dedicada a la compra-venda de flors i plantes ornamentals.

S’ha valorat la qualitat del projecte presentat i especialment el desenvolupament d’una metodologia pràctica, vivencial i participativa que fomenta l’aprenentatge cooperatiu i la formació en competències i habilitats emprenedores a través de la creació i gestió del cicle complert d’una empresa simulada.

CFGM (2 PROJECTES)

 Centre Integral de Formació Professional ILERNA (Lleida)

Estudis: CFGM Cures Auxiliars d’Infermeria

Nom projecte: HEALTH TECHNOLOGY. PREMI A LA MILLOR IDEA

Activitat: Fabricació i venda d’una polsera d’identificació reutilitzable pel control de dades de pacients per al sector sanitari.

S’ha valorat la descripció de la necessitat del mercat vers la creació de polseres d’identificació reutilitzables per substituir les actuals de polietilè (material contaminant) per reduir l’impacte mediambiental.

  1. Centre Integral de Formació Professional ILERNA (Lleida)

Estudis: CFGM Cures Auxiliars d’Infermeria

Nom projecte: MANUAN, SL PREMI AL PROJECTE MÉS VIABLE

Activitat: Fabricació i venda d’un dispensador de medicaments que inclou connexió wifi i altaveu per recordar l’hora de les tomes diàries.

S’ha valorat l’acceptació que tindria el producte en el mercat atès l’envelliment gradual de la població i el disseny de la imatge corporativa, molt adequada al que vol transmetre salut, qualitat i responsabilitat.

 CFGS (11 PROJECTES)

  1. Col·legi Episcopal (Lleida)

Estudis: 2n CFGS d’Administració i Finances

Nom projecte: FRUIT-TRUCK, SL ACCÈSSIT

Activitat: Food truck de menjar saludable

En aquest projecte s’ha valorat el bon plantejament general, bona descripció dels productes a vendre, bon anàlisi de la previsió de vendes i de costos de producció. Anàlisi molt detallat de la política de comunicació i de les inversions a fer.

  1. La Salle Mollerussa

Estudis: 1r CFGS Automoció i 2n CFGS Automatització i Robòtica industrial

Nom projecte: E-KARTS MOBILITY, SL.  PREMI AL PROJECTE MÉS VIABLE

Activitat: Pista de karts elèctrics amb sostenibilitat ambiental. Fabricació, manteniment i conducció de karts elèctrics.

En aquest projecte s’ha valorat l’alt component d’innovació, la tecnologia sostenible i autosuficient per a generar la seva pròpia energia neta. Projecte fàcilment escalable, amb un model propi de gestió.

  1. Institut Escola del Treball de Lleida

Estudis: CFGS Energies renovables

Nom projecte: EASY BIKE. PREMI A LA MILLOR IDEA

Activitat: Carregador solar fotovoltaic per a patinets i bicicletes elèctriques.

En aquest projecte s’ha valorat la bona qualitat del projecte presentat, el seu caràcter innovador i sostenible, bon anàlisi dels llocs de treball de l’empresa i exhaustiu detall dels principals elements del pla de negoci.